Breiviks verden var høyreekstremisme og dataspill

Nå syns han dataspillingen er pinlig.

UTE ETTER Å LATTERLIGGJØRE: Anders Behring Breivik skrudde teatralsk av mikrofonen i retten. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
UTE ETTER Å LATTERLIGGJØRE: Anders Behring Breivik skrudde teatralsk av mikrofonen i retten. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble ingen god dag for Breivik i retten. Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen vitnet, men Breivik ble kontant stoppet av dommeren da han begynte å polemisere. Derimot ble Breivik oppfordret til å si mer om sitt engasjement på nettspillet World of Warcraft, men det ville ha si minst mulig om. Aktoratet var bare ute for å latterliggjøre ham, hevdet Breivik. Teatralsk skrudde han av mikrofonen og nektet å svare, men skrudde den raskt på igjen.

Episodene viste to av Breviks nederlag i retten. Sannsynligvis har han hatt en ide om at han ville kunne få bruke rettsalen som en arena for debatt av Arbeiderpartiets politikk. Det er jo det Brevik mener at rettsaken dreier seg om, ikke at han er tiltalt for drap og forsøk på drap på et stort antall uskyldige. Slik har det  ikke blitt. Rettsaken handler om  Breiviks terror.

Det virket vondt for Breivik å måtte sitte stille og høre på Raymond Johansens ryddige vitnemål. Men det var han og hans forsvarere som ønsket at Johansen skulle stille.

World of Warcraft-spillingen er noe Breivik ønsker minst mulig snakk om.. Han ønsker å oppleve seg selv som revolusjonær, terrorist og kommandør - ikke som en arbeidsløs ung mann som trekker seg tilbake til gutterommet hos mor for å bruke det meste av døgnet på dataspill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer