NY KONSERNSJEF: Sigve Brekke, tidligere sjef for Telenors Indiasatsing, er utnevnt til ny konsernsjef i Telenor etter Jon Fredrik Baksaas. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NY KONSERNSJEF: Sigve Brekke, tidligere sjef for Telenors Indiasatsing, er utnevnt til ny konsernsjef i Telenor etter Jon Fredrik Baksaas. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Brekke blir ny Telenor-sjef med grunnlønn på 5,9 millioner

Tar over etter Baksaas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sigve Brekke er utnevnt til ny konsernsjef i Telenor etter Jon Fredrik Baksaas.

- Sigve Brekke har vært en del av Telenors konsernledelse med ansvar for de asiatiske markedene siden 2008, og har i perioden bevist at han evner å skape gode resultater. Hans ledende rolle i den asiatiske suksesshistorien i kombinasjon med bred internasjonale erfaring og sterke lederegenskaper vil være av stor verdi for Telenor-konsernets videre lønnsomme, internasjonale vekst, sier Svein Aaser, styreleder i Telenor-konsernet, i en pressemelding.

Sigve Brekkes årlige grunnlønn vil være på 5,9 millioner kroner.

I tillegg vil han ta del i Telenor langtids incentivprogram som vil utgjøre 30 prosent av den årlige grunnlønnen. Den maksimale årlige bonusen vil kunne utgjøre 50 prosent av den årlige grunnlønnen.

Brekke var på 1980-tallet generalsekretær i AUF, og var statssekretær i Forsvarsdepartementet i perioden 1995-1996. Han ble trukket fram som en av favorittene til å ta over etter Jon Fredrik Baksaas.

Baksaas trer av som konsernsjef etter 13 år som konsernets øverste leder. Jon Fredrik Baksaas har vært Telenor-konsernets øverste leder siden 2002, og avgangen ble varslet i september 2014.

Baksaas vil fortsette som rådgiver for styret til utgangen av 2016 og sitte som styreleder i GSMA, mobiloperatørenes globale industriorganisasjon.

- Det har vært både spennende og givende å få lede Telenor gjennom en periode med rask vekst og store teknologiske endringer. Med Sigve Brekke har konsernstyret funnet den perfekte kandidaten for å fortsette Telenors vekst og verdiskapning. Vi har jobbet tett sammen i mange år, sier Jon Fredrik Baksaas i pressemeldingen.

Næringsminister Monica Mæland (H) sendte i mars et signal om at hun ønsket en kvinnelig Telenor-sjef.

Telenor holder pressekonferanse klokka 10.30 på Fornebu. Styreleder Svein Aaser, konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og påtroppende sjef Sigve Brekke vil være til stede.

Saken oppdateres.