<strong>NY KONSERNSJEF:</strong> Sigve Brekke, tidligere sjef for Telenors Indiasatsing, er utnevnt til ny konsernsjef i Telenor etter Jon Fredrik Baksaas. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NY KONSERNSJEF: Sigve Brekke, tidligere sjef for Telenors Indiasatsing, er utnevnt til ny konsernsjef i Telenor etter Jon Fredrik Baksaas. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Brekke blir ny Telenor-sjef med grunnlønn på 5,9 millioner

Tar over etter Baksaas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sigve Brekke er utnevnt til ny konsernsjef i Telenor etter Jon Fredrik Baksaas.

- Sigve Brekke har vært en del av Telenors konsernledelse med ansvar for de asiatiske markedene siden 2008, og har i perioden bevist at han evner å skape gode resultater. Hans ledende rolle i den asiatiske suksesshistorien i kombinasjon med bred internasjonale erfaring og sterke lederegenskaper vil være av stor verdi for Telenor-konsernets videre lønnsomme, internasjonale vekst, sier Svein Aaser, styreleder i Telenor-konsernet, i en pressemelding.

Sigve Brekkes årlige grunnlønn vil være på 5,9 millioner kroner.

I tillegg vil han ta del i Telenor langtids incentivprogram som vil utgjøre 30 prosent av den årlige grunnlønnen. Den maksimale årlige bonusen vil kunne utgjøre 50 prosent av den årlige grunnlønnen.

Brekke var på 1980-tallet generalsekretær i AUF, og var statssekretær i Forsvarsdepartementet i perioden 1995-1996. Han ble trukket fram som en av favorittene til å ta over etter Jon Fredrik Baksaas.

Baksaas trer av som konsernsjef etter 13 år som konsernets øverste leder. Jon Fredrik Baksaas har vært Telenor-konsernets øverste leder siden 2002, og avgangen ble varslet i september 2014.

Baksaas vil fortsette som rådgiver for styret til utgangen av 2016 og sitte som styreleder i GSMA, mobiloperatørenes globale industriorganisasjon.

- Det har vært både spennende og givende å få lede Telenor gjennom en periode med rask vekst og store teknologiske endringer. Med Sigve Brekke har konsernstyret funnet den perfekte kandidaten for å fortsette Telenors vekst og verdiskapning. Vi har jobbet tett sammen i mange år, sier Jon Fredrik Baksaas i pressemeldingen.

Næringsminister Monica Mæland (H) sendte i mars et signal om at hun ønsket en kvinnelig Telenor-sjef.

Telenor holder pressekonferanse klokka 10.30 på Fornebu. Styreleder Svein Aaser, konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og påtroppende sjef Sigve Brekke vil være til stede.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer