Brekke blir ny Telenor-sjef med grunnlønn på 5,9 millioner

Tar over etter Baksaas.

NY KONSERNSJEF: Sigve Brekke, tidligere sjef for Telenors Indiasatsing, er utnevnt til ny konsernsjef i Telenor etter Jon Fredrik Baksaas. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NY KONSERNSJEF: Sigve Brekke, tidligere sjef for Telenors Indiasatsing, er utnevnt til ny konsernsjef i Telenor etter Jon Fredrik Baksaas. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sigve Brekke er utnevnt til ny konsernsjef i Telenor etter Jon Fredrik Baksaas.

- Sigve Brekke har vært en del av Telenors konsernledelse med ansvar for de asiatiske markedene siden 2008, og har i perioden bevist at han evner å skape gode resultater. Hans ledende rolle i den asiatiske suksesshistorien i kombinasjon med bred internasjonale erfaring og sterke lederegenskaper vil være av stor verdi for Telenor-konsernets videre lønnsomme, internasjonale vekst, sier Svein Aaser, styreleder i Telenor-konsernet, i en pressemelding.

Sigve Brekkes årlige grunnlønn vil være på 5,9 millioner kroner.

I tillegg vil han ta del i Telenor langtids incentivprogram som vil utgjøre 30 prosent av den årlige grunnlønnen. Den maksimale årlige bonusen vil kunne utgjøre 50 prosent av den årlige grunnlønnen.

Brekke var på 1980-tallet generalsekretær i AUF, og var statssekretær i Forsvarsdepartementet i perioden 1995-1996. Han ble trukket fram som en av favorittene til å ta over etter Jon Fredrik Baksaas.

Baksaas trer av som konsernsjef etter 13 år som konsernets øverste leder. Jon Fredrik Baksaas har vært Telenor-konsernets øverste leder siden 2002, og avgangen ble varslet i september 2014.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer