Bremanger-familie etter tunneleksplosjonen: - Vi blir mer isolerte nå

- Tunnelen samla oss. Nå blir vi delt igjen, sier familien som opplevde eksplosjonsdramaet på nært hold.

- BLIR TUNGVINT: Familien Nygård mener at tunnelulykka vil føre til at kommunen nok en gang blir delt i to. Fra venstre står Karstein Nygård, Elise Marie Nygård (15), Linda Nygård, Linda Lilleskare og Atle Nygård. De var alle øyevitner til dramatikken som utspilte seg ondag formiddag ved Hamnen, da de hørte flere eksplosjoner og tunnelen spøy ut en flere hunder meter høy søyle av svart røyk. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- BLIR TUNGVINT: Familien Nygård mener at tunnelulykka vil føre til at kommunen nok en gang blir delt i to. Fra venstre står Karstein Nygård, Elise Marie Nygård (15), Linda Nygård, Linda Lilleskare og Atle Nygård. De var alle øyevitner til dramatikken som utspilte seg ondag formiddag ved Hamnen, da de hørte flere eksplosjoner og tunnelen spøy ut en flere hunder meter høy søyle av svart røyk. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RUGSUNDØYA (Dagbladet): - Vi blir jo mer isolerte nå enn før, sier Linda Nyvold, fastboende i Bremanger kommune, er resultatet av at hengeren til et vogntog løsna, traff tunnelveggen og eksploderte i Skatestraumtunnelen i Sogn og Fjordane onsdag formiddag.

Tore Myrestrand (53) kjørte vogntoget, og fikk varslet om ulykka og varslet bilister som var på vei inn i tunnelen om at de måtte snu.

Først var det snakk om at tunnelen kunne kollapse, men denne faren ble så avblåst av politiet. At tunnelen nå er stengt på ubestemt tid, betyr uansett et tilbakeskritt til 2002 for mange i Bremanger kommune, mener familien Nygård. 

Fra bil til båt - Tunnelen samla oss. Før 2002, da tunnelen ikke fantes, var kommunen veldig delt, sier Karstein Nygård.

Han måtte onsdag kveld kjøre fire personer i en 14 fots båt over Skatestraumen fra Rugsundøya til Bremanger. Passasjerene var alle på vei hjem fra akutten på Førde sentralsjukehus, etter å fått lettere røykskader som følge av tunnelbrannen.

I månedene fremover må folket i kommunen belage seg på mer ferjer og båt igjen. Akkurat som for 13 år sida. Det mener familien blir tungvint, spesielt for dem som bor på Ytre Bremanger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer