- Brems innvandringen

Kripos-sjef Arne Huuse går til kraftig angrep på innvandringspolitikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Huuse mener Norge må begrense innvandringen for å få kontroll på den økende kriminaliteten.

- Vi snakker stadig om å integrere våre nye landsmenn, men det blir et problem når de ikke vil følge normer og regler i Norge, sier Huuse, som for tida .

ferierer i Danmark. Han kjenner ikke detaljene i Gardermoen-saken. Men Kripos-sjefen legger ingenting imellom når han får høre om skytedramaet der en 34-åring ble skutt i hodet fra kloss hold. To brødre av pakistansk opprinnelse er siktet for skytingen.

Arne Huuse mener politikerne bør sørge for å begrense innvandringen for å få bukt med kriminaliteten i landet.

- Norge står overfor store problemer og utfordringer, og når man ser på den store tilstrømmingen av innvandrere, er det all grunn til å være bekymret, sier Huuse.

Grov vold

- Skjærer du ikke mange over én kam nå?

- Nei, det synes jeg ikke. Mange av våre nye landsmenn innretter seg etter normer og regler. Dessverre har vi sett altfor mange tilfeller der de ikke gjør det, sier Huuse.

Han påpeker at synspunktene baserer seg på den generelle kriminalitetsutviklingen i Norge - der utlendinger står bak uforholdsmessig mange av de grove forbrytelsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer