Brende hardt ut mot Israels fengsling av barn

Israels fengsling og mishandling av palestinske barn er helt uakseptabel, slår utenriksminister Børge Brende (H) fast.

SAMMENSTØT: Mindreårige palestinere som kaster stein mot israelske okkupasjonsstyrker på Vestbredden, risikerer å bli hentet av israelske soldater i sine hjem om natten. Her kaster ungdommene stein mot et militært kjøretøy under sammenstøt mellom palestinere og israelske bosettere ve landsbyen Qusra nær Nablus på Vestbredden. Foto: REUTERS / Scanpix / Abed Omar Qusini
SAMMENSTØT: Mindreårige palestinere som kaster stein mot israelske okkupasjonsstyrker på Vestbredden, risikerer å bli hentet av israelske soldater i sine hjem om natten. Her kaster ungdommene stein mot et militært kjøretøy under sammenstøt mellom palestinere og israelske bosettere ve landsbyen Qusra nær Nablus på Vestbredden. Foto: REUTERS / Scanpix / Abed Omar Qusini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge UNICEF sitter det til enhver tid rundt 220 mindreårige palestinere i israelsk fangenskap, de yngste helt ned i tolvårsalderen. De fleste av dem er fengslet etter å ha kastet stein mot israelske okkupasjonsstyrker på Vestbredden.

Antallet palestinske barn som fengsles har økt med 12 prosent fra i fjor. 31 av barna i fangenskap var ved utgangen av august under 15 år gamle.

- Helt uakseptabelt, sier utenriksminister Børge Brende (H), som i forrige uke besøkte Israel og Palestina.

Mishandling UNICEF la tidligere i år fram en rapport der det dokumenteres hvordan de palestinske barna ofte blir mishandlet i israelsk fangenskap.

Barna blir ofte hentet av soldater om natta, foreldrene får verken følge dem eller vite hvor de blir ført hen, barna får ikke bistand av forsvarer og de blir heller ikke gjort kjent med hvilke rettigheter de har.

Ifølge UNICEF får barna ofte bind for øynene, de blir bakbundet og mange av dem forteller om slag og spark, at de blir tvunget til å kle seg nakne og om trusler og skremmende avhør.

Nedverdigende FNs komité for beskyttelse av barn har også rettet skarp kritikk mot Israel for fengslingen av palestinske barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer