Brende i Afghanistan

I samtaler med landets president.

STADIG PÅ REISE:  Norges utenriksminister er i dag i Afghanistan. Her er han avbildet under et besøk i Jordan for få uker siden. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
STADIG PÅ REISE: Norges utenriksminister er i dag i Afghanistan. Her er han avbildet under et besøk i Jordan for få uker siden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utenriksminister Børge Brende har tro på Afghanistans nye ledelse og gjeninnfører hele bistanden til landet.

- Han har store ambisjoner, sier Brende (H) til NTB etter å ha møtt nyinnsatte Ashraf Ghani i presidentpalasset i Kabul.

Brende er på sitt andre besøk i Afghanistan i år og mener å se lovende takter fra Ghani vel en måned inn i presidentgjerningen. Ghani har lovet reformer og innsats mot den omfattende korrupsjonen i landet, han vil styrke rettsvesenet og lover bedring av kvinners rettigheter.

- Jeg forventer at initiativene og politikken kommer på plass raskt, sier Brende og belønner regimeskiftet med å løsne grepet om pengesekken. Neste år skal bistandssummen opp i 750 millioner kroner igjen.

Korrupt og fattig Korrupsjonsproblemene fikk Norge til å kutte bistanden til Afghanistan med 50 millioner kroner i år. Avtalen er egentlig å bidra med 750 millioner i året til og med 2017, og nå vil Brende gi det nye regimet en sjanse. Men da vil han også se innsats. Brende maner dog til realisme om takten på resultatene.

- At han selv både tror og ønsker det genuint, det føler jeg absolutt. Men gjennomføringskraften er vesentlig, så vi må følge dette tett fremover, sier han om Ghanis planer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer