Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brende mot Bush

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Torsdag la president George W. Bush fram sin klimaplan. Denne skal for USAs vedkommende erstatte Kyoto-avtalen, som USA har trukket seg fra. Mens Kyoto-avtalen baserer seg på forpliktende krav til reduksjoner av utslipp av klimagasser, vil Bush at industrien frivillig skal begrense utslippene. Olje- og kullindustrien får ingen restriksjoner, selv om det er de som bidrar mest til klimagasser og sur nedbør. Planen er da også mottatt med begeistring fra amerikanske industriledere.
  • Planen har derimot vakt sterke reaksjoner i flere land. Heldigvis har også vi en miljøvernminister som taler USA imot. Børge Brende mener at det er nødvendig med mer ambisiøse planer, ikke minst fordi USA står for en firedel av det totale globale utslippet. Derfor trenger de strengere nasjonale virkemidler. Dette, sier Brende til NTB, håper han å få gjennomført også i Norge. Det håper vi også.
Hele Norges coronakart