Brende nekter å svare om Saudi-støtte: - Sjeldent arrogant

Utenriksminister Børge Brende mener det vil bryte med norsk FN-politikk å offentliggjøre hva Norge stemte da Saudi-Arabia fikk plass i FNs kvinnekommisjon. - Sjeldent arrogant, mener SV-leder Audun Lysbakken. 

KVINNEUNDERTRYKKENDE LAND: I dagens spørretime på Stortinget krevde SV svar fra utenriksminister Børge Brende (H) på om Norge var med på å stemme Saudi-Arabia inn. Video: Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Saudi-Arabia er kjent som et av de mest kvinneundertrykkende landene i verden, men ble likevel nylig valgt inn i FN-kommisjonen som jobber med likestilling.

I dagens spørretime på Stortinget krevde SV svar fra utenriksminister Børge Brende (H) på om Norge var med på å stemme landet inn.

- Det er en bisarr beslutning å velge et sånt regime inn i FN sin kvinnekommisjon. Denne gangen ble det bedt om votering og Norge var et av landene som hadde stemmerett. Jeg forventer at Utenriksministeren kan være åpen på et spørsmål veldig mange lurer på, spurte SV-leder Audun Lysbakken, før han utfordret Brende til å svare på hva Norge stemte.

Nektet å svare

Utenriksminister Børge Brende har til nå nektet å svare på spørsmålet - noe han er blitt kritisert for av flere partier, deriblant Frp.

Det gjorde han også i Stortinget onsdag.

- Denne regjeringen følger samme praksis som også Lysbakkens regjering ved at vi ikke offentliggjør hva vi stemmer i hemmelig valg, svarte Brende.

Han argumenterer med at det vil være å endre norsk FN-politikk.

Kontret

I stedet kontret han med en utfordring til Lysbakken, som var barne- likestillings- og inkluderingsminister i den rødgrønne regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer