POSITIV: - Norge vil fortsette å bistå partene med å finne en fredelig løsning på den væpnede konflikten i Colombia Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
POSITIV: - Norge vil fortsette å bistå partene med å finne en fredelig løsning på den væpnede konflikten i Colombia Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Brende ønsker FARC-avtale velkommen

Utenriksminister Børge Brende (H) sier det er positivt at partene i konflikten i Colombia er enige om hvordan de skal bekjempe narkotikautfordringene i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Børge Brende (H) sier det er positivt at partene i konflikten i Colombia er enige om hvordan de skal bekjempe narkotikautfordringene i landet.

- Produksjon og omsetning av kokain er et stort problem, ikke bare for Colombia, men for hele det internasjonale samfunnet, sier Brende.

Colombias regjering og den venstreradikale FARC-geriljaen ble fredag enige om hvordan narkotikasmugling skal bekjempes, det tredje av i alt fem hovedpunkter i fredsforhandlingene mellom partene.

- Norge vil fortsette å bistå partene med å finne en fredelig løsning på den væpnede konflikten i Colombia og bygge videre på den viktige jobben norske diplomater har gjort så langt. Fred er avgjørende for en positiv økonomisk, sosial og politisk utvikling i landet. Dette er også i Norges interesse, sier Brende.

FARC og den colombianske regjeringen innledet fredssamtaler i Oslo 8. oktober 2012, men selve forhandlingene har imidlertid foregått i Havanna på Cuba. Norge er sammen med Cuba tilrettelegger for forhandlingene.

(NTB)