Brende reiser mer enn noen andre: Betalte 717 000 for en tre dagers tur i privatfly

Er utenriksminister i ordets mest bokstavelige forstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Han er overalt, den fyren. De må ha klonet ham eller noe».

Det sa USAs utenriksminister John Kerry da han oppdaget sin norske kollega Børge Brende under et seminar for homofiles rettigheter i  New York i september i fjor.

Brende har nemlig vært utenriksminister i ordets mest bokstavelige forstand.

251 reisedøgn Han har besøkt nærmest alle verdenshjørner bare i løpet av sitt første 1,5 år i ministerstolen - og hadde fram til 1. desember vært totalt 251 døgn på reise.

Det er betraktelig mer enn sine forgjengere Espen Barth Eide og Jonas Gahr Støre. Brende er også en flittigere bruker av privatfly - eller «leiefly», som det heter hos UD - enn sin forgjenger. En oversikt fra UD viser at Brende siden han tiltrådte har brukt drøyt 5,7 millioner på privatfly.Dagbladet har begjært innsyn i flere enkeltreiser: Reise til 700 000,- • 24-26 november 2013 reiste Brende først til Israel og Palestina, der han hadde samtaler om status på fredsforhandlingene og arbeidet til den norskledede Giverlandsgruppen, og derfra videre til Jordan - for politiske samtaler og for å besøke en flyktningleir. Prislappen for privatfly på turen var drøyt 526 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.