<strong>SER SKYER:</strong> Utenriksminister Børge Brende ser skyer på himmelen for verdenssamfunnet. Han ble utenriksminister i 2013 og sier samme år er et vannskille: Det var da verden begynte å bli tøffere og mer uforutsigbar. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SER SKYER: Utenriksminister Børge Brende ser skyer på himmelen for verdenssamfunnet. Han ble utenriksminister i 2013 og sier samme år er et vannskille: Det var da verden begynte å bli tøffere og mer uforutsigbar. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

Brende sier verden har blitt tøffere: - Det er mørke skyer på himmelen

Terror, Russland, statskupp i Tyrkia og Brexit: Velkommen inn i Børge Brendes verden. Hvis du tør. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er mørke skyer på himmelen, knyttet til terrorisme og krenkelse av landegrenser.

Vi ber Børge Brende oppsummere verden anno august 2016, og «mørke skyer» er to ord som går igjen. Verden er ikke like rosenrød lenger, slik utenriksministeren ser det.

- Veldig mye står på spill akkurat nå, og det er mange usikkerhetsmomenter i horisonten. Russland, situasjonen i Tyrkia, hele Syria-spørsmålet, hvor IS og terror kommer inn i bildet, nye trusler fra datakriminalitet, Brexit og spørsmålet om hvem som USA neste år, forteller Brende.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer