Brende skal tale i Sikkerhetsrådet

Norges utenriksminister holder innlegg på et ekstraordinært høynivåmøte om Irak.

TALER I FN: Utenriksminister skal tale i Sikkerhetsrådet fredag. Her sammen med statsminister Erna Solberg under Nato-toppmøtet i Whales.Cardiff 2014: NATO toppmøte: Erna Solberg, Børge Brende og Ine Marie Eriksen Søreide på pressekonferanse på toppmøtets første dag.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TALER I FN: Utenriksminister skal tale i Sikkerhetsrådet fredag. Her sammen med statsminister Erna Solberg under Nato-toppmøtet i Whales.Cardiff 2014: NATO toppmøte: Erna Solberg, Børge Brende og Ine Marie Eriksen Søreide på pressekonferanse på toppmøtets første dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Debatten i FN-bygningen i New York fredag ettermiddag er kommet i stand etter initiativ fra USAs utenriksminister John Kerry.

Norge er invitert til å holde innlegg under møtet som ett av rundt 30 land.

Humanitær bistand Invitasjonen kommer som en følge av at Norge har bidratt betydelig i Irak på det humanitære området, heter det i en pressemelding fra Utenriksdepartementet (UD).

Formålet med høynivåmøtet i Sikkerhetsrådet er å samle internasjonal politisk støtte til den nye irakiske regjeringen og til kampen mot opprørsgruppen Den islamske staten (IS), også omtalt som ekstremistorganisasjonen ISIL av blant andre UD.

Delta militært Det er ventet at mange land vil benytte møtet til å kunngjøre at de vil delta militært i en koalisjon for å bekjempe IS i Irak.

Hva Norge vil gjøre, er foreløpig et åpent spørsmål. Brende sa til NTB i går at USA har spurt Norge om å bidra militært, og at Norge vurderer å bidra med militær kapasitetsbygging i Irak.

Konsultere Stortinget En beslutning om hvordan en slik støtte eventuelt skal skje, vil uansett gå veien om Stortinget. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer