Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brende slutter seg til SVs utviklingspolitikk

Utenriksminister Børge Brende (H) sier hans bistandspolitikk vil ligge nærmere SV enn Frp.

RADDISUtenriksminister Børge Brende (H) sier hans bistandspolitikk vil ligge nærmere SV enn Frp. Foto: Ole Morten Melgård
RADDISUtenriksminister Børge Brende (H) sier hans bistandspolitikk vil ligge nærmere SV enn Frp. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan slutte meg til hvert eneste ord av det jeg har sett Erik Solheim (SV) si om utviklingspolitikk de siste årene, sier Brende til Adresseavisen.

Brende varsler dermed at regjeringen vil holde stø kurs og ikke følge Frps linje som innebærer reduksjon i bistandsbudsjettet.

- Det er bred politisk enighet om hovedlinjene i utviklingspolitikken i Norge. Opp gjennom årene er det Frp som har skilt seg litt ut. Slik sett var det ganske historisk da et samlet storting i høst gikk inn for et bistandsbudsjett der Norge gir 1 prosent av bruttonasjonalinntekten (BNI), sier Brende.

Brende spiste i romjulen lunsj med Solheim, som var utviklingsminister i sju år. Brende fikk med seg råd om en framtidsrettet utviklingspolitikk.

- Solheim er i likhet med meg opptatt av å utløse gode prosesser i de landene som mottar bistand, sier Brende.

I år skal Brende fordele 31 milliarder bistandskroner på mer enn 100 land.

(NTB)