Brende tror Gaza-offensiv nærmer seg slutten

Tror militæroperasjonen kan være over om få dager.

SER SLUTTEN PÅ GAZA-OFFENSIV:Utenriksminister Børge Brende (H) tror Israels pågående militæroperasjon mot Hamas på Gazastripen kan være over om få dager. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
SER SLUTTEN PÅ GAZA-OFFENSIV:Utenriksminister Børge Brende (H) tror Israels pågående militæroperasjon mot Hamas på Gazastripen kan være over om få dager. Foto: Ralf Lofstad / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Børge Brende (H) tror Israels pågående militæroperasjon mot Hamas på Gazastripen kan være over om få dager.

- Mitt inntrykk etter samtaler med ulike aktører i dag og i går, er at det kan se ut som om situasjonen roer seg ned i løpet av de to-tre nærmeste dagene, uavhengig av muligheten for en formell våpenhvile, sier Brende til NTB søndag.

- Det er sterke krefter i Israel som ønsker å trappe ned militært i Gaza, men det er rivninger i det israelske sikkerhetskabinettet, forklarer utenriksministeren.

Hvis det ikke blir en våpenhvile, peker Brende på en avslutning av de israelske militæroperasjonene som det beste alternativet.

- Men det vil være bedre med en våpenhvile som i 2012, som definerer tiden fremover og innebærer en forståelse av lettelser i blokaden og stengningsregimet - og starten på nye fredssamtaler, sier utenriksministeren. (NTB)