REAGERER: Utenriksminister Børge Brende (H) sier han stiller seg helt uforstående til at Joshua French er dømt for overlagt drap på Tjostolv Moland. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
REAGERER: Utenriksminister Børge Brende (H) sier han stiller seg helt uforstående til at Joshua French er dømt for overlagt drap på Tjostolv Moland. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Brende uforstående til dommen mot French

Påpeker at norsk og kongolesisk politi var enige om motsatt utfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Børge Brende (H) sier han stiller seg helt uforstående til at Joshua French er dømt for overlagt drap på Tjostolv Moland.

- I lys av at kongolesiske og norske etterforskere kom til en felles konklusjon om at Moland tok sitt eget liv, stiller vi oss helt uforstående til at French er dømt for drap, sier Brende til NTB.

Han sier Utenriksdepartementet vil fortsette arbeidet med å få French hjem til Norge, og at det er sterke humanitære grunner til å finne en løsning på situasjonen.

- Nødvendig legetilsyn er kongolesiske myndigheters ansvar. Dette understreker vi overfor myndighetene. Norske myndigheter vil fortsatt arbeide for at han får den medisinske behandlingen som er påkrevet. Vi vil også videreføre vår konsulære bistand til French, sier Brende.

(NTB)