<strong>ANGREPET:</strong> To biler fulle med bensin ble brukt i angrepet mot denne synagogen i Toulouse. Inngangsporten er svidd, men verken bygg eller folk ble skadet. REUTERS/Jean-Philippe Arles
ANGREPET: To biler fulle med bensin ble brukt i angrepet mot denne synagogen i Toulouse. Inngangsporten er svidd, men verken bygg eller folk ble skadet. REUTERS/Jean-Philippe Arles Vis mer

Brennende bil mot synagoge i Frankrike

Ser ut som et antisemittisk angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Franske myndigheter reagerer med raseri på det som ser ut som et antisemittisk angrep på en synagoge i det sørlige Frankrike.

Skadene begrenset seg til en svartsvidd inngangsdør etter at ukjente personer kjørte en brennende bil mot synagogen i Toulouse.

Ingen ble skadd, selv om en rabbiner var i gang med et kurs for voksne i bygningen. Politiet fant rester av en bensinbombe i bilen, og i nærheten var det en annen parkert bil med tre bensinbomber.

Det er ikke klart om episoden mandag kveld var et utslag av frustrasjoner i Frankrike over Israels blodige offensiv på Gazastripen.

Men uansett sammenkalte innenriksminister Michelle Alliot-Marie representanter for franske muslimer, jøder og politi for å advare mot antisemittiske utslag av krigen i Midtøsten. Hun kalte episoden i Toulouse stupid og opprørende.

Frankrike har Europas største innslag av både muslimer og jøder i sin befolkning, og konflikter i Midtøsten har tidligere ført til økt spenning mot begge folkegruppene.

I 2002 reiste 2.300 jøder fra Frankrike fordi de ikke lenger følte seg trygge, og det har også vært en rekke antimuslimske episoder.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer