Brennende bilfører tatt på flyplassen

Her blir den mistenkte terroristen overmannet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) To menn kjørte den brennende Jeep Cherokeen inn gjennom glassdørene på hovedinngangen i hovedterminalen på Glasgow-flyplassen, sier øyenvitner til Echo Evening News.

Vitnet Scott Leeson sier til AP at sikkerhetstolpene ved inngangen til flyplassen stanset bilen på vei inn i den travle flyplassen, men fronten på bilen kom likevel langt nok til å knuse glassdørene.

- Om han hadde kommet gjennom, ville han ha drept hundretalls, sier Leeson.

Bilen traff bygningen rett før skrankene der dusintalls passasjerer ventet på innsjekking.

- Sjåføren forsøkte å kjøre bilen lenger inn i bygningen etter at den ble sittende fast. Hjulene spant og svart røyk kom fra dem, sier øyenvitnet Lynsey McBean til AP.

26-åringen forteller at en av mennene tok ut en bensinkanne og helte bensin under bilen før han satte fyr på den. Mannen ble selv påtent, og ble overmannet på fortauet utenfor flyplassen da han forsøkte å komme seg vekk fra flammene.

Han ligger i natt på Royal Alexandra Hospital med kritiske brannskader.

- Som en skrekkfilm

- Noen holdt ham igjen før politiet kom bort og la ham i bakken. Brannen gikk gjennom klærne hans, men ble etterhvert slukket med et brannslukningsapparat, sier BBCs Helen Boaden som var på flyplassen under det britisk politi i går kveld omtalte som et terrorangrep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer