Brennende drivstoff kom inn i kabinen

Fire omkom i flammene i flyulykken på Stord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Brennende drivstoff som kom inn i kabinen, førte til at flyulykken på Stord i fjor fikk fatale konsekvenser. Det viser den foreløpige rapporten fra Havarikommisjonen.

Fire personer mistet livet, og seks personer ble alvorlig skadet da Atlantic Airways-flyet ikke klarte å bremse etter landing på Stord lufthavn Sørstokken den 10. oktober i fjor. Flyet begynte å brenne da det raste ned den bratte skråningen nord for rullebanen. Dekkene kokt Den foreløpige rapporten fra Statens Havarikommisjon for Transport som ble klar torsdag, viser at flyulykken fikk skjebnesvangre følger fordi brennende drivstoff kom inn i kabinen. Dette har ikke kommet fram tidligere, og Havarikommisjonen betegner det som et «signifikant undersøkelsesresultat».

Et annet signifikant funn er at ingen av flyets seks liftspoilere felte seg ut etter landing. Kommisjonen konkluderer også med at det oppsto en damppute under hovedhjulene og at gummien i flyets dekk ble «kokt».

Havarikommisjonens undersøkelser har så langt ikke avdekket forhold som tilsier behov for å fremme umiddelbare sikkerhetsråd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer