Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Brenner mine siste utgaver av Tønsbergs blad»

Rasende Anders Anundsen (Frp) fikk utløp på Facebook. - Vi kan ikke ha en justisminister som boikotter et medium fordi han er misfornøyd, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk presseforbund.

AVISBRENNING: I september la Anders Anundsen ut et nytt profilbilde sammen med en kommentar om at han brenner Tønsbergs Blad og kunngjøringer om vennedumping av TB-journalister og boikott av avisa.
AVISBRENNING: I september la Anders Anundsen ut et nytt profilbilde sammen med en kommentar om at han brenner Tønsbergs Blad og kunngjøringer om vennedumping av TB-journalister og boikott av avisa. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips om politikernes opptreden i sosiale medier eller nettforum? Send epost til 2400@db.no

(Dagbladet): Anders Anundsen gikk etter valgdagen til frontalangrep på Tønsbergs blad og oppfordret til bokiott av avisa fordi han etter eget utsagn er «forbannet» over hvordan den dekker Fremskrittspartiet.

Etter at han tiltrådte som justisminister ble det kjent at Anundsen også skryter av at han lar avisa gå opp i flammer.

«Brenner mine siste utgaver av Tønsbergs Blad :-)», skrev han på Facebook 11. september, ledsaget av et bilde av et peisbål, som en drøy måned seinere ennå er Anundsens profilbilde på Facebook.

- Rystet Tønsbergs blad er overrasket over Vestfold-politikerens reaksjonsmåte.

- Jeg tenker at det taler for seg at en justisminister brenner aviser han ikke liker. Vi ble rett og slett helt rystet i kraften på reaksjonene hans, man venter jo ikke slikt av en person som fremstår som så sindig. Bildet er åpenbart lastet opp i raseri, sier Tønsbergs Blads redaksjonssjef for nyheter, Kristin Monstad Lund, til Aftenposten.

Hun har flere ganger prøvd å kontakte Anundsen for å få til en dialog, uten hell.

Avisbrennings-utfallet ble lagt ut samme dag som en kommentar der han blant annet oppfordrer sine følgere til å dumpe alle journalister i Tønsbergs Blad som Facebook-venner.

«Det er kanskje litt i grenseland, noen vil sikkert mene det er smålig og useriøst og jeg understreker at jeg aldri i mitt liv har gjort noe lignende, men jeg tillater meg å oppfordre alle som kan klare seg uten Tønsbergs Blad å avslutte sine abonnement og fjerne journalistene i TB fra vennelisten på Facebook. Jeg har allerede gjort det», skrev Anundsen.

Den daværende lederen for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité gjorde det også klart at han ikke vil snakke med avisa lenger.

«Det hører også med til historien at jeg ikke gir kommentarer eller informasjon til TB fra og med 9/9-2013», skrev stortingspolitikeren.

Nektet dialog Da en av Tønsbergs blads redaksjonssjefer dukket opp i kommentartråden og oppfordret Anundsen til å skrive et innlegg i TB med hans versjon for å løfte debatten ut av Facebook, avslo Anundsen og varslet i stedet at han kom til å fjerne journalisten som «venn»:

«Som jeg skrev over har jeg sluttet å forholde meg til TB, så noe skriv fra meg til den avisen er naturligvis utelukket. Så takker jeg for at du gjorde meg oppmerksom på at det var én til fra TB som jeg ikke hadde slettet fra vennelista. Er det flere si gjerne fra så jeg kan få gjort det fort :-)».

Profilbildet av peisbålet og alle kommentarene ligger ennå ute på Anundsens offentlige Facebook-profil.

- Justisministeren kan ikke boikotte Også generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund reagerer på Facebook-kommentarene og Anundsen håndtering av uenigheten med TB.

- Vi kan ikke ha en justisminister som boikotter et medium fordi han er misfornøyd med dekningen deres. Myndighetspersoner som forvalter demokratiet på vegne av oss andre kan ikke gå til boikott frie, etablerte medier. Det sier egentlig seg selv, sier Løken Stavrum til Dagbladet.

Hun antar at Anundsen nå kommer til å avslutte den spesielle boikotten.

- Det er ikke uvanlig at enkeltpersoner mister besinnelsen på Facebook, men det er sjelden det dreier seg om noen som våkner opp som justisminister like etterpå. Men det at han har fått en ny rolle gir jo en god anledning til å rydde opp i forholdet til Tønsbergs blad. Jeg er forventingsfull til hvilken god løsning han kommer med, sier generalsekretæren.

- Ingen kommentar Anundsens raseri skal ha blitt utløst av at en Frp-annonse falt ut av avisa, ifølge Tønsbergs blad på grunn av en feil i salgsavdelignen utenfor redaksjonens kontroll. Det skjedde like etter at avisa etter Anundsens mening feilopplyste om meningsmålinger som kunne få konsekvenser for Frp i Vestfold.

Mens Anundsen mener Tønsbergs blad har drevet en «årelang kampanje mot Frp», har redaksjonsledelsen beskrevet Anundsens oppfatning av avisa som «konspirasjonsteorier».

Kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet gjør det klart at statsråden ikke vil svare på spørsmål fra mediene om Facebook-utspillene eller forholdet til Tønsbergs blad.

- Det blir nok «ingen kommentar», sier Johansen til Dagbladet.

BLE JUSTISMINISTER I GÅR: I går overrakte  Grete Faremo (Ap) overrekker nøkkelen til kontoret til påtroppende justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP).
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BLE JUSTISMINISTER I GÅR: I går overrakte Grete Faremo (Ap) overrekker nøkkelen til kontoret til påtroppende justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!