«Brenner mine siste utgaver av Tønsbergs blad»

Rasende Anders Anundsen (Frp) fikk utløp på Facebook. - Vi kan ikke ha en justisminister som boikotter et medium fordi han er misfornøyd, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk presseforbund.

AVISBRENNING: I september la Anders Anundsen ut et nytt profilbilde sammen med en kommentar om at han brenner Tønsbergs Blad og kunngjøringer om vennedumping av TB-journalister og boikott av avisa.
AVISBRENNING: I september la Anders Anundsen ut et nytt profilbilde sammen med en kommentar om at han brenner Tønsbergs Blad og kunngjøringer om vennedumping av TB-journalister og boikott av avisa. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du tips om politikernes opptreden i sosiale medier eller nettforum? Send epost til 2400@db.no

(Dagbladet): Anders Anundsen gikk etter valgdagen til frontalangrep på Tønsbergs blad og oppfordret til bokiott av avisa fordi han etter eget utsagn er «forbannet» over hvordan den dekker Fremskrittspartiet.

Etter at han tiltrådte som justisminister ble det kjent at Anundsen også skryter av at han lar avisa gå opp i flammer.

«Brenner mine siste utgaver av Tønsbergs Blad :-)», skrev han på Facebook 11. september, ledsaget av et bilde av et peisbål, som en drøy måned seinere ennå er Anundsens profilbilde på Facebook.

- Rystet Tønsbergs blad er overrasket over Vestfold-politikerens reaksjonsmåte.

- Jeg tenker at det taler for seg at en justisminister brenner aviser han ikke liker. Vi ble rett og slett helt rystet i kraften på reaksjonene hans, man venter jo ikke slikt av en person som fremstår som så sindig. Bildet er åpenbart lastet opp i raseri, sier Tønsbergs Blads redaksjonssjef for nyheter, Kristin Monstad Lund, til Aftenposten.

Hun har flere ganger prøvd å kontakte Anundsen for å få til en dialog, uten hell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer