Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brenner norske flagg

Voldsomme protester i Gaza. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Militante palestinere har i dag stormet EU-kontoret i Gaza og brent norske flagg utenfor.

Om lag 15 maskerte og bevæpnede palestinere stormet bygget og stengte kontorene. En av mennene oppga at aksjonen er en protest mot Danmark og Norge for publiseringen av Muhammed-tegninger i Jyllands-Posten og den kristne avisen Magazinet.


I tillegg advarte gruppen nordmenn og dansker om at de vil være i fare hvis de ikke forlater Gazastripen.

Trist

- Dette er trist. Folk her forbinder ikke Norge med trakassering av muslimer. Det er kun ekstreme, små grupper i Norge som har gjort dette for å provosere frem slike reaksjoner som vi har fått her nå, sier Gudrun Bertinussen i Norsk Folkehjelp til Dagbladet.no.

Hun sitter nå sammen med kollega Kirsten Belck-Olsen i en drosje på vei ut av Gaza, etter at de norske hjelpearbeiderne tidligere i dag ble oppfordret om å forlate områdene av palestinsk politi.

Advarer på flygeblader

Utenriksdepartementet fraråder nå nordmenn å reise til Gaza med mindre deres besøk er av en helt avgjørende art. Militante palestinere har delt ut advarsler i form av flygeblad de seneste dagene.

- Det som er det triste i dette er at palestinerne alltid har vært opptatt av at utlendinger skal være her, og nå får man en situasjon der vi må reise ut og det er ikke palestinerne tjent med, sier Belck-Olsen.

Det diplomatiske presset mot Danmark har også økt kraftig de siste dagene. En bombe rammet en dansk-iraksk militærpatrulje mandag morgen nær Basra i Irak. I tillegg har Libya stengt sin ambassade i København, Saudi-Arabia kalt ambassadøren hjem, Jordan kalt Danmarks ambassadør til samtale og Bahrains regering fordømt Jyllands-Posten.Islamsk hellig krig sa i går at alle skandinaver må være ute av Gaza i løpet av 48 timer, melder NRK.
 

Det danske flagget ble samtidig brent under en demonstrasjon.

Uendret trusselbilde

Politiets overvåkingstjeneste (PST) mener ikke at trusselbildet mot Norge er endret etter de palestinske demonstrasjonene i dag.

- Vi kan ikke kommentere enkelthendelser, men vi vurderer trusler mot Norge fortløpende. Trusselbildet mot Norge er uendret, sier Martin Berntsen i PST til Dagbladet.no.

PROTESTERER: Publiseringen av Karikaturtegningene av Muhammmed har skapt reaksjoner over hele den arabiske verden.
SPRAYMALING: Demonstrantene maler en fot på det norske flagget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!