Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brenner The Sun i opphetet strid om Falklandsøyene

Konflikten har blusset opp igjen.

BRENNER THE SUN: Demonstranter tente i dag på en The Sun-annonse under protester i Buenos Aires mot britenes krav om å fortsatt styre Falklandsøyene. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
BRENNER THE SUN: Demonstranter tente i dag på en The Sun-annonse under protester i Buenos Aires mot britenes krav om å fortsatt styre Falklandsøyene. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den evigvarende konflikten mellom Storbritannia og Argentina har tilspisset seg de siste dagene, etter at president Cristina Fernandez de Kirchner skrev et åpent brev til britene - hvor hun igjen tok opp det brennhete temaet Falklandsøyene.

Presidenten langet ut mot det hun omtaler som britisk kolonistyre.

Storbritannias statsmininster David Cameron svarer med klar tale. Han sier de vil gjøre «alt de kan» for å beskytte Falklandsøyene-folkets interesser.

The Sun-annonse Den britiske storavisa The Sun er kjent for å stå på patriotismens barrikader, og sparer ikke på kruttet i dag.

Avisa har et brev i en argentinsk avis, der de skriver at de oppfatter at presidenten hun forsøker å rappe britisk terretorium.

Videre skriver avisa at de vil minne presidenten om at Falklandsøyene tilhørte England allerede før Argentina eksisterte som et land.

I brevet i The Guardian skrev Kirchner at hun mener Englands statsminister, David Cameron må overholde FN-resolusjonen fra 1965 om å «forhandle fram en løsning» om øyene.

Som svar til dette skriver The Sun i dag:

VEKKER HARME:  The Sun kom i dag med følgende motsvar til Argentinas president.
VEKKER HARME: The Sun kom i dag med følgende motsvar til Argentinas president. Vis mer

- Vi vil minne henne på den argentinske invasjonen av øyene i 1982, som ble stoppet av våre tropper, brøt med FN-pakten.

Disse avisene ble i dag påtent i Buenos Aires gater.

900 døde Helt siden britene hevdet suverenitet over Falklandsøyene i 1833, har Argentina gjort krav på området.

For over 30 år eskalerte konflikten da Argentina invaderte Falklandsøyene. Dette førte til Falklandskrigen, som etterlot rundt 900 døde. Storbritannia gikk seirende ut av krigen.

I fjor økte spenningen mellom de to landene igjen, i forbindelse med at det var 30 år siden invasjonen.

Flere tidligere offiserer har advart mot at Storbritannia ikke vil ha militær kapasitet til å frigjøre øygruppa om Argentina på nytt skulle invadere Falklandsøyene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!