Donald Trump:

Brenner til: - Faen ta ham

USAs tidligere president Donald Trump hevder at han har reddet Israel fra ødeleggelse. Nå beskylder han den tidligere israelske statsministeren Benjamin Netanyahu for illojalitet.

- FORRÅDT: Tidligere president i USA Donald Trump føler seg forrådt av tidligere statsminister i Israel, Benjamin Netanyahu. Foto: Pat Benic/UPI/Shutterstock/NTB
- FORRÅDT: Tidligere president i USA Donald Trump føler seg forrådt av tidligere statsminister i Israel, Benjamin Netanyahu. Foto: Pat Benic/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom flere år hadde de to verdenslederne Donald Trump og Benjamin Netanyahu en av de sterkeste alliansene i verden. Det er ikke tilfellet nå lenger.

I et intervju om en kommende bok kritiserer Trump den tidligere israelske statsministeren gjentatte ganger. Det skriver forfatteren av boka, Barak Ravid, i det amerikanske mediet Axios.

Trump er særlig misfornøyd over at Netanyahu gratulerte Joe Biden med seieren i presidentvalget i USA. Spesielt fordi Trump anså valgresultatet som fusk.

Ifølge Trump gjorde Netanyahu en stor feil.

- Han var veldig tidlig ute. Tidligere enn de fleste. Jeg har ikke snakket med ham siden. Faen ta ham, sier Trump i et intervju.

Føler seg forrådt

Den tidligere amerikanske presidenten skal ha uttalt dette i to intervjuer i april og i juli, i forbindelse med bokutgivelsen til Ravid.

Boka handler om Trumps rolle i fredsprosessen i Midtøsten.

I begge intervjuene har Trump gitt uttrykk for at ingen andre har gjort så mye for Netanyahu som han selv. Derfor anser han det som forræderi at Netanyahu gratulerte Biden med valgseieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer