Brennhett Hellas brenner

ATEN (NTB-AFP): Etter flere dager med sviende høye temperaturer lyttet grekerne lettet til dagens værmeldinger som varslet kjøligere vær. Samtidig kjemper over 1000 brannmenn og soldater mot skogbrannene som raser over landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den greske regjeringen møttes til krisemøte i dag da antallet skogbranner krøp over 100. To skogkledte fjellområder nord for Aten stod i fare for å bli slukt av flammene, ett av dem ligger så nær hovedstaden at røyk og aske drev inn over byen. I enkelte områder ble eldre og barn evakuert, og hittil er åtte personer brakt til sykehuset med brannskader.

Det var likevel en delvis optimistisk innenriksminister Alexander Papadoupoulos som kom ut fra regjeringens krisemøte. Nyheten om at temperaturen ville forlate 45-gradersmerket og synke ut over ettermiddagen er en glad melding for både brannmannskaper og en hel befolkning med heteslag.

Hetebølgen, som har gjort landskapene knusktørre og ekstremt brannfarlige, har krevd mange liv i middelhavsstrøkene de siste dagene. I Albania har i alt åtte personer omkommet både i branner og av heteslag, og mange er lagt inn på sykehus på grunn av hete, forurensing og vannmangel i flere regioner.

I Italia har heten krevd ni liv, deriblant to barn som var etterlatt i biler parkert i solsteken. På Sicilia ble det målt 46,6 varmegrader i helgen. Men også i Italia falt temperaturen i dag til mer levelige 32

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer