630 MILLIONER: Salget går unna på Bruket Brygge Gressvik i Fredrikstad. Bakkegruppen skal bygge boliger for totalt 630 millioner kroner. Illustrasjon: Eve Images.
630 MILLIONER: Salget går unna på Bruket Brygge Gressvik i Fredrikstad. Bakkegruppen skal bygge boliger for totalt 630 millioner kroner. Illustrasjon: Eve Images.Vis mer

Brennhett marked: Leilighetene ble revet vekk i Fredrikstad

44 av 48 leiligheter ble solgt da startskuddet gikk for nybolig-prosjektet Bruket Brygge i Gressvik i Fredrikstad.

(Finansavisen): I helgen gikk salgsstarten for nyboligprosjektet Bruket Brygge Gressvik, som ligger i Fredrikstad kommune. 48 leiligheter ble lagt ut for salg i dette første salgstrinnet.

Status nå er at 44 av de 48 leilighetene er solgt.

- Vi hadde 800 interessenter på liste og regnet med en god salgsstart, men det gikk unna i et voldsomt tempo, sier Morthen Bakke til Finansavisen.

1,1 milliarder

Han er konsernsjef og eier i Bakkegruppen, som eier 50 prosent av prosjektet. Partneren som eier de 50 prosentene er Scandinavian Property Group, med blant andre Knut Holte og Pål Hvammen på eiersiden, ifølge avisen.

Prosjektet markedsføres gjennom Bakkegruppen, som i fjor solgte boliger for 1,1 milliarder kroner og regner med å nå milliarden for inneværende år, ifølge Bakke.

Totalt skal det bygges 150 boliger i Bruket Brygge Gressvik, med en samlet salgsverdi på 630 millioner kroner.

De 44 boligene som til nå er solgt har ifølge avisen en samlet salgsverdi på 185 millioner kroner.

Prislappen på de 48 boligene i første salgstrinn spenner fra 2,59 til 8,5 millioner kroner, og gjennomsnittlig kvadratmeterpris i prosjektet ligger på rundt 62.000 kroner.

- Brutale utslag

- Når dere selger så mye ved salgsstart, har dere priset dere for lavt?

- Nei, jeg vil si at vi traff spikeren på hodet. Det kan være fristende å skru opp prisene litt til når interessentlisten er så lang, men den fristelsen falt vi ikke for. Det kan fort gi brutale utslag i salget, sier Bakke til Finansavisen.

- Vi solgte boliger fordelt mellom alle prisklasser, og kvadratmeterprisen ligger på samme nivå som konkurrerende prosjekter på bysiden, sier Bakke.

Nyboligprosjektet på Gressvik er knyttet til sentrum av Fredrikstad med en gratisferge som går fra bryggekanten ved prosjektet inn til sentrum på rundt fem minutter.

- Det er grunnen til at vi kan legge oss på samme prisnivå som sentrumsprosjekter, sier Bakke til avisen.

Andre økonominyheter:

Rekkehus gikk én million kroner over takst
Milliardutbytte for laksearving
Dro inn 3,3 mill. - hver dag