Brent levende etter å ha varslet om seksuell trakassering

16 personer er siktet etter at 19 år gamle Nasrat Jahan Rafi ble brent levende i Bangladesh.

STOR DEBATT: Nusrat Jahan Rafis brutale dødsfall har skapt stor debatt i Bangladesh. En hel nasjon er rystet. Foto: Sazzad Hossain/AFP
STOR DEBATT: Nusrat Jahan Rafis brutale dødsfall har skapt stor debatt i Bangladesh. En hel nasjon er rystet. Foto: Sazzad Hossain/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det melder BBC. Samtidig skriver The Guardian at politiets etterforskningsleder ber om at det legges ned påstand om dødsstraff for de involverte.

27. mars ble Nusrat Jahan Rafi kalt inn på rektors kontor. Rafi hevdet der at rektoren tok på henne gjentatte ganger på en upassende måte, og at hun løp fra stedet før det gikk for langt.

Rafi valgte å si ifra. Det kostet henne livet.

Brent levende

Rafi gikk til politiet med anklagene. Det var da alt eskalerte. Mange samlet seg i gatene og krevde at hun skulle løslates.

Elleve dager etter politiavhøret dro hun på skolen for å gjennomføre sin avsluttende eksamen. Det var da en kvinnelig medstudent skal ha tatt henne med opp på skolens tak. Hun fortalte at en av vennene hennes ble banket opp.

Da hun kom til toppen, skal fire til fem mennesker iført burka ha omringet henne, og presset henne til å trekke anklagen mot rektoren.

Ifølge BBC skal Rafi ha nektet. Det var da hun ble dynket med bensin og satt fyr på.

The Guardian skriver at rektoren også er blant de siktede i saken, da han skal ha bestilt drapet fra fengsel. Ifølge etterforskningsleder Mohammad Iqbal skal minst fem personer ha bundet Rafi opp med skjerf før de satte fyr på henne. De skal ha prøvd å få det hele til å se ut som et selvmord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer