Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brent levende i hevnangrep

Militante ventet utenfor moskeen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I ettermiddag ble seks sunnimuslimer brent levende i Bagdad som hevn etter gårsdagens massakre i den fattige bydelen Sadr City.

Militante sjiamuslimer ventet utenfor moskeen hvor de seks hadde vært tilstede i forbindelse med fredagsbønn. Da de kom ut ble de bortført og dynket med parafin før de ble påtent, melder AP.

De seks ble brent like ved en irakisk militærpost, men soldatene gjorde ikke noe for å hindre hevnangrepet, sier politikaptein Jamil Hussein til nyhetsbyrået AP.

I gårsdagens angrep ble 215 mennesker drept i sjia-bydelen Sadr. Dette var det blodigste angrepet siden krigen i Irak begynte.

Samtidig som de seks ble brent, satte medlemmer av Mahdi-hæren fire moskeer og mange hus i brann. Tolv sunni-muslimer ble drept i bydelen Hurriyah, som tidligere huset både sunni- og sjiamuslimer.

Men nå har mange sunnimuslimer rømt bydelen etter at en sjiamuslimsk milits som er lojale mot den antiamerikanske presten Muqtada al-Sadr nærmest tok over området i sommer.

Menn fra militsen brant moskeer og drev hærverk i bydelen helt til amerikanske styrker kom og stoppet dem. De var bevæpnet med granater, maskingevær og automatiske rifler, ifølge AP.

BEGRAVET SINE DØDE: I dag ble ofrene for gårsdagens massakre begravet i Bagdad. Foto: AP/Scanpix
BEGRAVET SINE DØDE: I dag ble ofrene for gårsdagens massakre begravet i Bagdad. Foto: AP/Scanpix Vis mer
image: Brent levende i hevnangrep
Hele Norges coronakart