Brente bål - naboen tente

Sankthansbålet til Odd Nerdrum har lagd dype sår i naturen utenfor Stavern, mener ferienabo Håvard Storetvedt. - Det må være måte på å ta seg til rette, sier Storetvedt. Kunstneren selv mener naboen er smålig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd Nerdrum hadde innhentet tillatelse fra brannvesenet og hadde alt på det tørre da han satte fyr på sankthansbålet for sine festdeltakere. Nå raser bergenseren Håvard Store-tvedt som mener han har fått sitt svaberg ødelagt. Over tre uker etter Sankthansfeiringen har kunstneren fortsatt ikke tatt seg tid til å rydde opp.

Lokal smålighet

Ifølge avisa Østlands-Posten er et område på 20 kvadratmeter ødelagt. Steinen på Svaberget skal ha blitt så porøs at en kan plukke den av flakvis. Kullbiter og spiker ligger spredd etter den populære billedkunstneren.

- Vi har ikke fått ryddet opp etter oss ennå, fordi det har regnet, sier Nerdrum til Østlands-Posten. Han beskriver angrepet fra naboen som et eksempel på den lokale småligheten som rår i området.

Storetvedt mener på sin side at Nerdrum må gå roligere fram overfor naboene og spare naturen i området.

- Jeg mener bare at reglene som gjelder ute på kysten bør gjelde for alle. Hvorfor kunne de ikke brent bål på den gamle bålplassen i stedet for å ødelegge et helt svaberg, sier Store-tvedt og legger til at det er flere enn han som har reagert på Nerdrums opptreden.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Odd Nerdrum ryker uklar med sine naboer rundt ferieeiendommen på Bøvre utenfor Stavern. I et forsøk på å bli kvitt nærgående turister prøvde Nerdrum i fjor å stenge et stikryss som krysset eiendommen hans.

Fylkesmannens miljøvernavdeling vil nå se nærmere på ødeleggelsene.