Ny bok:

Brente haugevis med dokumenter

Donald Trumps tidligere stabssjef, Mark Meadows, skal ha brent så mange dokumenter i peisen de siste dagene av presidentperioden, at hans kone klaget til hans assistent om hvor dyrt det var blitt å rense dressene hans.

TILTALT: Mark Meadows er sammen 18 andre tiltalt for forsøk på å omgjøre valgresultatet i Georgia. Hans tidligere assistent beskriver nå omfattende dokumentbrenning i en kommende bok. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
TILTALT: Mark Meadows er sammen 18 andre tiltalt for forsøk på å omgjøre valgresultatet i Georgia. Hans tidligere assistent beskriver nå omfattende dokumentbrenning i en kommende bok. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Beskrivelsene av omfattende dokumentbrenning i Trump-administrasjonen framgår i den kommende boka «Enough», der Mark Meadows tidligere assistent Cassidy Hutchinson omtaler sin tid i Det hvite hus.

The New York Times rapporterer om innholdet i boka, som bekreftes overfor MSNBC.

I gjengivelsen heter det at hun beskriver en presidentadministrasjon «oversvømt av paranoia» og den angivelige dokumentbrenningen forklares med frykt for at noen i «dypstaten» skulle få med seg innholdet.

Vitnet om «et titall» dokumentbrenninger

Cassidy Hutchinson forsvant fra offentligheten i fjor, etter et knusende vitnemål om den tidligere presidentens handlinger under og etter stormingen av Kongressen 6. januar 2021.

Før det TV-sendte vitnemålet meldte både The New York Times og Politico at hun hadde beskrevet dokumentbrenningen i et annet vitnemål for granskningskomiteen.

Da transkriberinger av vitnemålet seinere ble frigitt, ble det kjent at hun oppga å ha sett sjefen sin brenne dokumenter et titall ganger mellom desember 2020 og januar 2021.

Det ble gjengitt av blant andre CNN.

Minst to ganger skal det ha skjedd etter møter med den republikanske kongressrepresentanten Scott Perry, som har blitt koblet til forsøket på å omgjøre resultatet av presidentvalget i 2020.

Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump er tilatlt for forsøk på å gjere om valresultatet i 2020. Etter fengslingen i Fulton County jail sa Trump dette til pressen. Video: AP Vis mer

Skal ha funnet dokumenter i do

Både Donald Trump og Mark Meadows er tiltalt i valgfusk-saken i Georgia, for forsøk på å omgjøre valgresultatet i delstaten i 2020.

Den tidligere presidenten er også tiltalt i for brudd på spionasjeloven for å ha tatt med seg hemmeligstemplede dokumenter etter at han gikk av og flyttet ut av Det hvite hus.

Den første rapporten om Trump-administrasjonens kritikkverdige forhold til arkivering kom i 2018, da Politico beskrev en «vane» med å rive opp dokumenter, og hvordan en avdeling i Det hvite hus hadde som oppgave å hente bitene, teipe dem sammen, for deretter å få dem arkivert.

Flere medier har også gjengitt påstander om at ansatte jevnlig fant opprevne dokumenter i toalettene. Trump har selv nektet for å ha skylt dokumenter ned i do.

De siste ukene har han selv gått høyt ut og anklaget 6. januar-komiteen for å ha «ødelagt alle bevis» i saken.

- De brente alle bevisene. Okei? De brente alle bevisene, sa Trump for en drøy uke siden, i et intervju med NBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer