Rystende drapssak:

Brente i hjel familie

Mora mistet fire barn i mordbrannen og døde selv 20 måneder seinere. Nå er drapstrioen dømt på nytt.

MORDBRANN: Fire barn mistet livet i mordbrannen som rystet hele Salford utenfor Manchester i 2017. 20 måneder seinere døde også mora. Nå er drapstrioen dømt på nytt. Her fra begravelsen. Foto: NTB
MORDBRANN: Fire barn mistet livet i mordbrannen som rystet hele Salford utenfor Manchester i 2017. 20 måneder seinere døde også mora. Nå er drapstrioen dømt på nytt. Her fra begravelsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Om kvelden 10. desember 2017 gikk familien på sju og la seg som vanlig. Da sola sto opp, var sju blitt til tre. 20 måneder seinere var det bare to igjen.

Den natta mistet 14 år gamle Demi, åtte år gamle Brandon, sju år gamle Lacie og tre år gamle Lia Pearson livet i en mordbrann. Drapssaken rystet ikke bare byen Salford utenfor Manchester, den rystet hele Storbritannia.

Nå er trioen som ble dømt for drapene på Demi, Brandon, Lacie og Lia også dømt for drapet på mora Michelle (35), som døde 20 måneder seinere av skadene hun pådro seg den natta, melder Manchester Evening News.

Dømt på ny

Det var Zak Bolland (26) og David Worrall (29) som sto bak selve ildspåsettelsen. De to lagde brannbomber, som de kastet inn i familiens bolig i Salford.

Motivet skal ha vært en konflikt med en av de eldste sønnene i familien, én av to brødre som klarte å unnslippe dødsbrannen med livet i behold.

LIVSTID: Zak Bolland (t.v.) og David Worrall er begge dømt til livstid to ganger for drapene. Foto: Politiet i Manchester
LIVSTID: Zak Bolland (t.v.) og David Worrall er begge dømt til livstid to ganger for drapene. Foto: Politiet i Manchester Vis mer

I 2018 ble Bolland og Worrall dømt til livstid i fengsel, med en minstetid på henholdsvis 40 år og 37 år. 23 år gamle Courtney Brierley, ekskjæresten til Bolland, ble dømt for medvirkning til drap, og ble idømt en 21 års lang fengselsstraff.

Men trioen ble bare dømt for drapene på de fire barna.

Etter også å ha blitt funnet skyldig i drapet på mora Michelle, møtte trioen på ny opp i retten i går for straffeutmåling. Og igjen ble Bolland og Worrall idømt livstidsstraffer, med minstetid på 40 år og 37 år. Brierley ble idømt tolv års fengsel.

- Hun mistet all vilje til å fortsette å leve. Michelle ble tvunget til å oppleve en smerte og fortvilelse som det er umulig å forestille seg, sa dommeren under straffeutmålingen.

DRAP: I januar 2020 hadde russiske Vera Pektheleva nylig gjort det slutt med kjæresten og var innom leiligheten hans for å hente tingene sine. Men hun kom aldri ut igjen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

«Vil aldri være nok»

Familiemedlemmer av de avdøde var til stede i retten i går. Da straffeutmålingen var ferdig, ga barnas bestemor, via politiet, en uttalelse til pressen.

- En hel familie ble revet i stykker og ødelagt på én natt. Ingenting vil noensinne bringe dem tilbake, og min familie vil aldri bli den samme igjen, het det i uttalelsen.

Videre uttrykte familien en viss tilfredsstillelse med at de ansvarlige er blitt straffeforfulgt og dømt, men at det aldri vil være nok.

- Det er vanskelig nok å miste én person du er glad i, men å miste fem, er utålelig. Straffene som er gitt vil aldri være nok. Mengden vil aldri være nok.

PÅ RØMMEN: Slik lever drapssiktede Roger (54) - etter ett år på rømmen. Foto: Privat Vis mer

«Forferdelig og planlagt»

Politietterforskeren Cheryl Chatterton uttalte seg også på vegne av politiet.

- Den natta i 2017 rystet hele lokalsamfunnet, og satte familiens liv på hodet. Våre tanker er med familien, som har vært gjennom en så vanskelig tid og har måttet sitte gjennom to rettssaker og lytte til detaljer om det som var et forferdelig og planlagt angrep, sa Chatterton.

Det var ikke før i september 2018 at en begravelse kunne holdes, og da begravelsen først ble gjennomført, virket det som om hele Salford var til stede for å vise sin støtte til familien.

FIRE KISTER: Fire kister ble båret ut, den ene mindre enn den andre, da søsknene Demi (14), Brandon (8), Lacie (7) og Lia Pearson (3) ble begravet. Her fra prosesjonen i byen etterpå. Foto: NTB
FIRE KISTER: Fire kister ble båret ut, den ene mindre enn den andre, da søsknene Demi (14), Brandon (8), Lacie (7) og Lia Pearson (3) ble begravet. Her fra prosesjonen i byen etterpå. Foto: NTB Vis mer

Fire kister ble båret ut av St. Paul-kirken, den ene mindre enn den andre, mens de sørgende fulgte etter.

Utendørs holdt politiet æresvakt.

De sørgende fikk så selskap av hundrevis av innbyggere i byen, som fulgte kistene på en siste ferd gjennom byen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer