Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brente ned feil hus under brannøvelse i Troms

Brannvesenet i Lenvik i Troms hadde fått lov til å tenne på et hus og et skjul, men kom til skade for å brenne ned naboens fjøs isteden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forvekslingen skjedde under en stor brannøvelse på Silsand onsdag.

- Jeg bor lenger ned i bygda her, og fikk en telefon fra søsteren min som fortalte at fjøset sto i full fyr. Da jeg var kommet meg opp hit, var det nesten brent ned, sier den uheldige fjøseieren, John Håkon Christiansen, til Folkebladet.no.

Brannsjef Arnstein Smevik i Lenvik kommune beklager det hele.

- Vi hadde gjort en avtale om brenning av et hus og et skjul som lå ved siden av. På kartet var det bare merket av et skjul, og det var den jeg trodde vi brente, sier brannsjef i Lenvik kommune, Arnstein Smevik.

Fjøseieren vil få erstatning, ettersom brannvesenet er forsikret mot slike tabber, ifølge brannsjefen. Men for Christiansen er ting med stor affeksjonsverdi gått tapt i fjøset, som kun ble brukt til lagring.

- Vi hadde blant annet to gammeldagse skyvesenger som var 100 år gamle, en vev, en gammel salong og noen stoler etter bestemor. Det får man jo aldri erstattet, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!