- Brente sin egen baby i stekeovn

En 30-årig svensk kvinne er mistenkt for drapsforsøk etter at hennes fem måneder gamle sønn ble sterkt brannskadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jobber ut fra teorien om at kvinnen skal ha stekt barnet sitt i ovnen, eller brent det på annet vis, skriver den svenske avisa Expressen.

Den lille gutten blir nå behandlet for alvorlige brannskader på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

Mistenkelig

Søndag kveld kom det en nødtelefon fra kvinnens leilighet i Göteborg. Kvinnen ringte selv etter ambulanse, og fortalte at hennes barn var alvorlig skadd.

Etter at barnet ble ført til sykehuset med annengrads brannskader over hele kroppen, fikk politiet mistanke om at noe var galt. Brannsårene skal være unaturlig plassert på babyens kropp i forhold til kvinnens forklaring på hva som har forårsaket skadene. Kvinnen ble derfor anholdt for mistanke om grov mishandling, men i går ble tiltalen utvidet til drapsforsøk.

- Vi henger oss ikke opp i akkurat det med ovnen, det er en mulig hypotese. Det kan være andre måter skadene er påført på, sier Göteborg-politiets Peter Dickson.

Samtidig med etterforskingen av kvinnen blir det nå foretatt en medisinsk utredning for å kartlegge hvordan barnet kan ha blitt påført skadene.

Kan gå bra

Barnemoren er nå overført fra vanlig varetekt til sykehusets rettspsykiatriske akuttavdeling, der hun blir nøye overvåket. Politiet har ennå ikke gått ut med detaljer om hva kvinnen har sagt i forhør.

- Hun benekter å ha forbrutt seg mot barnet, opplyser påtalemyndighetens Jonas Udén til Expressen.

Clas Lossing er overlege ved Sahlgrenska universitetssjukhus, og er ekspert på brannskader. Han mener at babyen kan komme fra episoden uten varige men.

- Prognosene ved annengrads forbrenninger er gode. Om brannskadene ikke kompliseres av en infeksjon, har huden alle muligheter for å bli helt fin igjen. Men om brannskadene grenser til tredjegrads, altså åpne sår, blir det straks mer problematisk, forteller Lossing.

ALVORLIG BRANNSKADET:</B> Den lille gutten blir nå behandlet for alvorlige brannskader på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.