Terrorangrepet på New Zealand

Brenton Tarrant utpekt som gjerningsmann. Publiserte rasemanifest og sendte drap direkte

- Bare en vanlig hvit mann, 28 år gammel. Født i Australia i en arbeiderklassefamilie, skriver siktede Brenton Tarrant. Minst 49 mennesker er drept i angrepet på New Zealand.

NB! STERKE INNTRYKK: I 17 minutter sendte den antatte New Zealand-gjerningspersonen, som utgir seg for å hete Brenton Tarrant, live i sosiale medier. Dette er noe av det han streamet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den australske statsborgeren Brenton Tarrant er av australske myndigheter utpekt som mannen bak terrorangrepet i Christchurch på New Zealand natt til fredag.

Det skriver både New Zealands største avis Herald og australske ABC. Politiet på New Zealand har ikke ønsket å bekrefte mannens navn, men bekreftet at en mann i 20-åra er siktet og vil framstilles for retten i morgen.

Han skal nå være siktet for drap etter at minst 49 mennesker ble drept i to moskeer fredag ettermiddag lokal tid.

17 minutter med skrekk

Under profilen Brenton Tarrant på Facebook har den angivelige 28 år gamle mannen publisert en lenke til et langt «manifest» om hvorfor han skal ha utført angrepet, og har i tillegg lagt ut en 17 minutter lang livestream på Facebook.

Videoen viser at skytteren kjører til Al Noor-moskeen i Christchurch. Om bord i den beige stasjonsvogna har han flere våpen og mengder ammunisjon både i framsetet og bagasjerommet.

Videoen viser videre at skytteren har på seg et hjelmkamera før han går inn i moskeen og åpner ild. Ifølge videoen er han inne i moskeen i tre minutter før han går tilbake til bilen. Der skal han ha hentet mer ammunisjon, før han gikk tilbake igjen i moskeen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer