Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bretter ut Oasis' ville liv

LONDON (Dagbladet): Nå foreligger boka om popgruppa Oasis' ville liv, skrevet av deres egen turnémanager, Ian Robertson. I boka, som har vakt betydelig oppsikt i Storbritannia, forteller Robertson om dop, villige jenter og slåsskamper mellom brødrene Liam og Noel Gallagher.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når Liam Gallagher i Oasis er full eller på stoff, er han forferdelig. Er han edru, er han grei. Da har han den beste rockestemmen i britisk pop, mener Ian Robertson (36).

Han var turnémanager for Oasis i bortimot to år. Det var han som skulle passe på at de fikk sovet nok, at de ikke drakk for mye og at de nådde flyet eller bussen. Han var som en storebror for Oasis-gruppa og brødrene Noel (28) og Liam Gallagher (23).

Nei-mann

Robertsons jobb besto mest i å si nei til Liam, som han beskriver som en stor, bortskjemt guttunge som er blitt berømt altfor tidlig. Sist de hadde et sammenstøt var i Paris, da Robertson måtte bære Liam bort i et skur og gi ham en overhaling.

- Liam ble fornærmet under en pressekonferanse i Paris i september i fjor. Han for på dør og jeg løp etter. Vi endte i limousinen, og på vei til hotellet kastet han seg ut i fart. Jeg måtte kaste meg etter. Da hadde jeg fått nok, og jeg sluttet kort tid seinere, forteller Robertson.

Narkotika

- Det sies at Liam bruker narkotika for 3000 kroner dagen?

- Det er overdrevet. Han kan nok ha stoff for så mye, men det er gjerne kokain som han deler med andre, noen ecstasy-tabletter og noe hasj. Han bruker ikke stoff hver dag.

- Jentene står i kø?

- Liam er nokså trofast mot den han er sammen med. Han var sammen med ei jente i Manchester, før Patsy Kensitt. Da han reiste på turne, gjorde han det slutt, fordi han visste at han ikke kunne motstå fristelsene på turné. Da han kom hjem til Manchester, ringte han henne og spurte om de fortsatt kunne være sammen. Liam kommer fra en katolsk familie, hans mor Peggy er en streng mamma, som jeg har stor respekt for.

- Vil gå tom

Ian Robertson har skrevet boka «Oasis, what's the story?» (Blake), som på fire uker er solgt i 35 000 eksemplarer. I boka forteller han om sitt arbeid som turnémanager for den mest populære britiske gruppa siden Beatles.

- Tror du Oasis blir like berømte som Beatles?

- Nei, de kan aldri bli en institusjon som The Beatles. De kan nok selge mange plater over en kort periode, og Noel Gallagher lager fine melodier. Men han er alene om å lage låtene, og jeg tror ikke han har mer enn to til tre album igjen i seg. Deretter vil de forsvinne som så mange andre grupper har gjort. Men de er jo allerede sikret inntekter fordi de selger så godt, sier Robertson.

Litt gal

Da Oasis var i Sverige i 1994 fikk de ikke fatt i narkotika, men Liam ble grepet for butikktyveri. Han stjal noen barberblad, ble arrestert og ilagt 250 kroner i bot. Liam insisterte på at han bare hadde glemt å betale.

Nylig nektet Liam Gallagher å reise med gruppa til USA. Noen dager etter ombestemte han seg.

- Liam er litt gal. Du vet aldri hvor du har ham, men Oasis er ikke det samme uten ham. Noel lager melodiene, men kan ikke synge. Liam kan ikke lage musikk, men synger bedre enn noen andre.

Stort sett riktig

Ian Robertson var britisk fallskjermsoldat i seks år og stasjonert på Voss flere vintrer. Der lærte han å stå på ski. Siden arbeidet han som vakt og som manager for flere popgrupper og popstjerner, blant andre Spandau Ballet, Zig Zig Sputnik, Gary Moore, Sisters of Mercy og Bananarama, før han kom til Oasis.

- Du skildrer narkobruken og sexlivet i boka. Hvordan har Oasis tatt det?

- Noel har sagt i et radiointervju at det jeg forteller stort sett er riktig. Gruppa går ikke til sak mot meg, fastslår Robertson og angrer slett ikke på boka. Boka kommer ut i Australia og USA i høst. Forfatteren håper at skandinaviske forleggere vil oversette den.