Brettspill for hobby-narkomane

Politiet raser mot monopol-spillet hvor du selger narkotika istedenfor eiendom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det høres kanskje ut som en makaber gutteroms-spøk men firmaet OP8 State tuller ikke når de neste måned lanserer spillet «Dollars and Dibble». De har brukt fire år og 520 000 kroner på å lage det monopol-liknende brettspillet.

Målet er å kjøpe og selge narkotika, og når du passerer start mottar du sosialstøtte.

Sjokkert politi

«Klarer du å finansiere heroinavhengigheten din med ran og småtyverier? Hvis ikke, skaff deg kontakter og stig i gradene. Du kan bli en topp narkolanger eller mesterkriminell.» står i det i reklamematerialet.

- Dette hjelper ikke akkurat på kampen mot narkotika og kriminalitet. Jeg er sjokkert over at det skal selges her til lands, sier polititalsmann Keith Jones til avisen Daily Record.

Selges via postordre

Mennene bak spillet avfeier kritikken.

- Vi oppfordrer ikke folk til å bruke narkotika. Målet er at spillet skal virke oppdragende på folk, sier Neil Bradshaw (32) som markedsfører spillet.

Forklaringen begeistrer ikke de som jobber med narkomane.

- Det er fullstendig rystende at noen tror barn burde spille noe slikt, sier talsmannen til Turning Point, en veldedig organisasjon som driver med rehabilitering.

Brettspillet koster i overkant av 500 kroner, og 1000 sett blir neste måned lagt ut for salg via postordre. Med på kjøpet får du penner formet som sprøyter og veiledning i bruk av forskjellige typer narkotika.