Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brev- og besøkskontroll

Konedrapssiktet i fire ukers varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 30 år gamle somalieren som er siktet for å ha drept sin høygravide kone i Stavanger torsdag, ble mandag varetektsfengslet i fire uker.

De to første ukene av varetekten er med brev- og besøkskontroll, ifølge kjennelsen fra Stavanger tingrett. Kjennelsen er i samsvar med politiets begjæring.

Mannen er foreløpig siktet for forsettlig drap på sin 21 år gamle kone. Den 21 år gamle kvinnen døde av en rekke knivstikk som mannen påførte henne i parets leilighet i Stavanger sentrum torsdag formiddag. Kvinnen var høygravid og hadde termin i januar. Barnet ble forløst og forsøkt reddet, men døde samtidig med sin mor få timer etter knivstikkingen.

- Hørte stemmer.

Politiet har ikke tatt stilling til en siktelse mot mannen i forhold til at barnet døde, men ifølge politiadvokat Arvid Malde i Rogaland politidistrikt kan det bli aktuelt å bruke straffelovens paragraf 245 om fosterfordrivelse.

- Denne paragrafen har en strafferamme på 21 års fengsel dersom kvinnen dør, opplyser Malde.

Advokat Håkon Helle, som forsvarer den drapssiktede mannen, sier til NTB at hans klient erkjenner å ha knivstukket kona.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal motivet ha vært at han hørte stemmer som fortalte ham at hans kone var gravid med en annen mann.

- Det dreier seg om irrasjonelle tanker. Min klient kan ikke beskrive motivet mer enn at han hørte disse stemmene, sier Helle. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media