Brev avslører krav for overtakelse

Lufttransport krever klare rammer og langtidskontrakter for å tre inn i ambulansetjenesten igjen. Selskapet nekter å være med på en «lappeteppeløsning» i nord, viser et brev Dagbladet har fått tilgang på.

KAMP OM AMBULANSEN: Opposisjonen på Stortinget krever at Babcocks kontrakt sies opp. Lufttransport, den gamle operatøren, ønsker langsiktige rammevilkår for å overta. Foto: Foto: BSAA / NTB scanpix
KAMP OM AMBULANSEN: Opposisjonen på Stortinget krever at Babcocks kontrakt sies opp. Lufttransport, den gamle operatøren, ønsker langsiktige rammevilkår for å overta. Foto: Foto: BSAA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et brev til Luftambulansetjenesten HF gjør Lufttransport det klart på hvilke vilkår de kan tre inn som operatør av luftambulansen igjen.

Dagbladet har sett brevet. Her krever Lufttransport i praksis at myndighetene sier opp kontrakten med Babcock.

En lappeteppeløsning, hvor Lufttransport fyller hullene Babcocks drift eventuelt etterlater seg, går selskapet ikke med på, kommer det fram av brevet.

Lufttransport tapte anbudskampen mot Babcock i 2018, og har i dag ambulansefly stående på bakken. Selskapet har startet en kontrollert avvikling av ambulanseflydriften.

Het sak

Etter at tekniske problemer satte fem av elleve ambulansefly på bakken i nord, har kritikken haglet mot operatøren Babcock.

Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet vil skrote kontrakten med selskapet - en av landets fremste anbudseksperter mener også at grunnlaget for å si opp kontrakten er til stede.

Ledelsen i Babcock beklager problemene, og avslørte overfor Dagbladet i dag at de ba om en gradvis opptrapping av drift ved overtakelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer