Brev fra Jack The Ripper

Offentlighetens øyne hviler nå på et 113 år gammelt bloddryppende brev. Et brev som kan være forfattet av selveste Jack The Ripper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et britisk registreringskontor har hatt brevet under sitt tak i flere år, og offentliggjorde det for et par dager siden, melder den britiske avisa The Sun.

«Stanset i leken»

Brevet er datert 29. oktober 1888, og er undertegnet «Jack The Ripper». Brevet ble i sin tid sendt til en høyt respektert lege og patolog i London. Brevets forfatter beskriver hvordan han skulle til å skjære halsen over på en kvinne, da han ble stanset i «leken» av to politifolk som nærmet seg åstedet. Han skriver også at han akter å prøve seg igjen, for så å sende legen detaljene.

Autentisk?

Det groteske brevet dukket opp for 30 år siden, da en eks-politibetjent Donald Rumbelow donerte det til det britiske registreringskontoret. Rumbelow nektet imidlertid å avsløre hvor han hadde det fra.

Det er ikke første gang det flyter opp «verk» som angivelig er skrevet av Jack The Ripper. Eksperter mener imidlertid det denne gang er overveiende sannsynlig at brevet er autentisk.

Groteske drap

Jack The Ripper er tilnavnet til en av tidenes mest beryktede seriemordere. Han skal stå bak de groteske drapene på minst fem, kanskje over dobbelt så mange, prostituerte kvinner i det victorianske London.

Nedslaktingen av kvinnene fant sted mellom slutten av august til midten av september 1888, og førte til hysteriske tilstander i byen. Jack myrdet i helgene, og da nattestid. På grunn av sine bestialske metoder antok politiet at han måtte ha god kunnskap om mennesklig anatomi.

På tross av en storstilt jakt på den kaldblodige morderen, lyktes det ikke politiet å få fatt i ham. Han er fremdeles på frifot...