Brev-kampanje slo feil

The Guardian oppfordret leserne sine til å påvirke stemmegiverne i Ohio. Utfallet ble at Bush vant Clark County.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den engelske avisas storstile kampanje for å få hjemmesitterne opp av sofaen, ble fatal for demokratenes John Kerry. Mer enn 14.000 Guardian-lesere benyttet seg av sjansen til sende en brev over Atlanteren. Men den omfattende støtten til Kerry slo motsatt vei.

Motsatt utfall

Guardians prosjekt var følgende: Ved å gå inn på et nettsted avisa hadde rigget opp, ville lesere få utlevert en adresse til en uavhengig velger i Clark County, Ohio. Ohio var en av vippestatene Kerry trengte å vinne om han skulle ha en sjanse mot Bush. Ved sist presidentvalg vippet pendelen mot Al Gore som vant Clark County i siste liten. Nå har byen snudd. For mens den engelske avisa håpet å starte en vennlig dialog over Atlanteren, ble utfallet det motsatte.

Mange av brevene kristiserte krigen i Irak, fokuserte på USAs fryktskapende utenrikspolitikk og oppfordret velgeren til å fjerne den sittende presidenten fra makta. Kampanjen skapte sterk reasksjoner. Det hvite hus truet med å trekke The Guardians presseakkreditering og Rupert Murdochs reaksjonære nyhetskanal Fox brukte tre timer på å angripe dette påfunnet fra en avis som våget å blande seg inn i amerikanske valg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer