<strong>ETTERFORSKNING:</strong> Italiensk politi var raskt på plass etter eksplosjonen. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS/SCANPIX
ETTERFORSKNING: Italiensk politi var raskt på plass etter eksplosjonen. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Brevbombe gikk av på Sveits' ambassade i Roma

Ansatt fikk alvorlige skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mannlig ansatt ved Sveits' ambassade fikk alvorlige skader da ei brevbombe gikk av i formiddag, ifølge BBC News.

Mannen ble straks fraktet til sykehus og skal være skadd i begge hendene. Ifølge AP gikk bomba av idet han var i ferd med å åpne en pakke.

Italiensk politi var raskt på stedet og har innledet etterforskning. Det er foreløpig ikke kjent hvem som kan ha sendt brevbomba.

Etter bombeaksjonen i Stockholm 11. desember er frykten stor for nye aksjoner mot en vesteuropeisk storby; spesielt er man redd radikale islamister vil gjennomføre et angrep liknende det mot den indiske byen Mumbai for to år siden, der nærmere 200 mennesker døde.

Seinest tirsdag fant italiensk politi en mistenkelig pakke med ledninger og kruttliknende pulver under et T-banesete. Bomba viste seg imidlertid å være falsk; det fantes ingen utløsningsmekanisme, og «kruttet» var et seigt sementaktig materiale.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer