Brevbombe-mistenkt pågrepet

Kan ha sendt syv brevbomber på en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Britisk politi har pågrepet en mann i 20-årene som er mistenkt for å ha sendt syv brevbomber på en måned.

Han ble pågrepet i Cambridge, skriver Sky News.

Flere under oppsikt

Etter det Sky News kjenner til, skal flere mistenkte ha blitt identifisert av politiet og holdt under oppsikt de ti siste dagene.

Minst ni fikk lettere skader av bombene og minst en av pakkene skal ha vært poststemplet i Cambridge. Politiet fant flere likhetstrekk mellom noen av brevbombene. Flere av selskapene som ble rammet hadde tilknytning til virksomhet som berører bilister.

Terroriserer bompengeselskap

Det ene kontoret, som holdt til i London, tilhørte Capita, som administrerer bompenger i byen. En annen bombe ble sendt til selskapet Vantis, som jobber med å kreve inn fartsbøter. To andre selskapet, i Berkshire og Swansea, fikk også brevbomber i posten. Også disse selskapene er knyttet til samme virksomhet som de to førstnevnte.

Bombene ble sendt i poser i A5 format og var tydelig hjemmelagde. Minst to inneholdt glass, skriver Sky News.

FIKK BREVBOMBE: Et selskap som blant annet krever inn fartsbøter i Swansea fikk en brevbombe i posten syvende februar. Foto: AP/Scanpix
FIKK BREVBOMBE: Et selskap som blant annet krever inn fartsbøter i Swansea fikk en brevbombe i posten syvende februar. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Mannen i 20-årene er ikke den første som pågripes i brevbombe-saken. Fredag niende februar ble en 48 år gammel mann pågrepet i Wokingham seks mil sør for London. Han hevdet å ha stått bak én av brevbombene.