Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brevdue verdt 1,3 millioner søkk borte etter innbrudd

Tysk politi har iverksatt jakt.

DUE: Vi kan anta at denne duen, fotografert under NFL-kamp mellom Miami Dolphing og Jacksonville Jaguars, er langt fra like verdifull som duen som nå er stjålet i Tyskland. Illustrasjonsfoto: AFP/NTB Scanpix
DUE: Vi kan anta at denne duen, fotografert under NFL-kamp mellom Miami Dolphing og Jacksonville Jaguars, er langt fra like verdifull som duen som nå er stjålet i Tyskland. Illustrasjonsfoto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tysk politi har igangsatt en jakt etter den 6 år gamle hannduen AS 969 som ble stjålet fra sitt hjem utenfor Düsseldorf på lørdag.

Duen skal ha en verdi på hele 150 000 euro (1,35 millioner kroner), skriver nyhetsbyrået AP.

Eieren har utlovet en dusør på 10 000 euro (90 000 kroner).

Politiet antar at tyven eller tyvene var eksperter på feltet, ettersom den var verdt klart mest av duene som holdt til i lokalet den ble stjålet fra.

Det skal imidlertid sies at AS 969 langt fra er verdens mest verdifulle due. I 2013 ble duen Bolt (oppkalt etter sprinteren Usain Bolt), kjent som Europas aller raskeste, solgt til en kinesisk milliardær for over tre millioner kroner.

Duen som det nå foregår en politijakt etter i Tyskland er en brevdue. Brevduene er kjent for å kunne finne veien hjem over svært lange avstander på grunn av en spektakulært stedssans og utholdenhet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media