NYTT HJEM: Brevduene fra Nederland har fått nytt hjem etter å ha blitt plukket opp på en plattform i Nordsjøen. Foto: Tu Dyreklinikk
NYTT HJEM: Brevduene fra Nederland har fått nytt hjem etter å ha blitt plukket opp på en plattform i Nordsjøen. Foto: Tu DyreklinikkVis mer

Brevduer fra Nederland fløy seg vill. Måtte bli flydd i helikopter fra Nordsjøen

Nå har de fått nytt hjem i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To brevduer på ville veier fikk tirsdag flyhjelp av et helikopter i Nordsjøen tilbake til land.

De to utslitte brevduene landet tirsdag på boligplattformen Safe Boreas i Nordsjøen, skriver Bergens Tidende.

- De hadde fløyet seg vill, og blitt så slitne at de landet på plattformen. Mannskapene syntes synd på dem, og mente det var best å få dem til fastlandet hvis de skulle overleve, sier Kari Sætre, logistikkoordinator i Ross Offshores bookingsenter i Bergen.

Brevduene ble derfor fløyet i helikopter til Sola. En dyreklinikk på Bryne sa ja til å ta imot duene og kunne konstatere at fuglene var i fin form.

Ettersom fuglene var ringmerket, ble eierne sporet opp i Nederland - men de var ikke spesielt interessert i å få duene tilbake. Dermed har de to fått et nytt hjem i Rogaland.

- Deres indre kompass er nok veldig forvirret etter å ha reist med helikopter og taxi. Nå får vi håpe at de er kommet til et godt, nytt hjem, sier dyrlege Guro Moira Oma ved Tu dyreklinikk som tok vare på duene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram