Brevet fra Helga (9) fikk lensmannen til å ta grep

Ble nesten påkjørt i sommer.

KREVER HANDLING: Ni år gamle Helga sendte brev til lensmannen da hun opplevde å nesten bli påkjørt under en sykkeltur i sommer. Her fra en kort testtur i hagen hjemme da hun fikk ny sykkel til bursdagen tidligere i år. Foto: Privat
KREVER HANDLING: Ni år gamle Helga sendte brev til lensmannen da hun opplevde å nesten bli påkjørt under en sykkeltur i sommer. Her fra en kort testtur i hagen hjemme da hun fikk ny sykkel til bursdagen tidligere i år. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ni år gamle Helga fra Eidsvoll fikk ny sykkel i sommer. På en av de første turene 19. juli kunne det gått veldig galt.

Helga og moren Christine Meklenborg Salvesen var på sykkeltur på Odalsvegen fra Sundet til Fløyta i hjemkommunen da en bil kom bak henne i stor fart og som nesten traff henne med speilet. 9-åringen og moren ble veldig redde.

- Bilen var veldig nære. Det var veldig skremmende, sier moren til Dagbladet.

Historien har blitt fortalt av Eidsvoll Ullensaker Blad og Romerikes Blad tidligere.

Sendte brev - Det var skummelt, og jeg ble redd. Sjåføren var bare noen centimeter fra å kjøre på meg, sier 9-åringen til RB.

Da de kom hjem igjen bestemte Helga å ta affære. Hun satt seg ned og skrev et brev til lensmannen.

- Hun gjorde det på eget initiativ. Hun sa hun bestemte seg for å skrive brev, sier moren til Dagbladet.

I brevet skiver jenta om episoden og ber politiet ta en prat med sjåføren.

- Jeg synes sånne som han ikke burde få kjøre bil, skriver jenta til politiet.

Fikk svar Hos politiet ble brevet tatt i mot på største alvor. Cirka en måned senere fikk hun svar fra lensmann Karl-Vidar Solberg ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

- Jeg skjønner godt at det du opplevde var skummelt og jeg er veldig glad for at det denne gangen gikk bra og at ingen ble skadet. Vi skal se etter en bil etter din beskrivelse og ta en alvorsprat med sjåføren, skriver lensmannen.

Han minner om at de aller fleste sjåførene er flinke til å ta hensyn til de som går eller sykler langs veien, men at det er noen syndere.

Vedlagt i brevet la han et par reflekser til Helga slik at hun synes i høstmørket. Foreldrene kan få god bruk for de vedlagte isskrapene enda senere på året.

Lensmann Solberg sier til Romerikes Blad at de har gjort undersøkelser i saken, men at de foreløpig ikke har funnet bilføreren.

Tatt på alvor Helga satte pris på politets tilbakemelding.

- Hun ble veldig glad for brevet. Hun føler hun ble tatt på alvor. Det var veldig snilt gjort, sier moren Christine til Dagbladet.

Hun syntes det var fint at politiet svarte og på jentas premisser. Ideen om å skrive brev til myndighetspersoner har Helga muligens fått fra storebroren sin.

- Han har tidligere sendt brev til tidligere statsminister Jens Stoltenberg i forbindelse med 22. juli og ordføreren. Og fått svar begge gangene, sier Christine.

SVARET: Lensmann Karl-Vidar Solberg svarte Helga. Begge brevene er gjengitt med tillatelse fra familien og politiet.
SVARET: Lensmann Karl-Vidar Solberg svarte Helga. Begge brevene er gjengitt med tillatelse fra familien og politiet. Vis mer