Brevet inneholdt Gaza-trusler på norsk

Politiet jakter norsk avsender. Kan være innsmurt med tåregass eller annen kjemikalie.

TRUSSEL:  
To ansatte i Posten er innlagt på sykehus etter at de fredag ettermiddag reagerte med kløe på hud og i øyne da de håndterte et brev som var adressert til ambassaden. 
Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX
TRUSSEL: To ansatte i Posten er innlagt på sykehus etter at de fredag ettermiddag reagerte med kløe på hud og i øyne da de håndterte et brev som var adressert til ambassaden. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Brevet som førte til at to ansatte i Posten ble lagt på isolat lørdag, inneholdt trusler mot den israelske ambassaden.Truende ord og setninger, krevet på norsk, henviser direkte til krigen på Gaza, opplyser politiet til Dagbladet.no.

Trolig sendt fra Norge- De som har undersøkt brevet har måttet åpne konvolutten. Inni var det et brev de oppfattet hadde et klart trusselbudskap relatert til konflikten på Gaza, sier vaktleder Per Olav Utgaard ved Sentralvakten i Oslo til Dagbladet.no.

Det at brevet er skrevet på norsk, samt foreløpige undersøkelser av poststempelet, bekrefter politiets teori om at brevet ble sendt fra Norge et sted.

Bare sjekket for smitteUndersøkelsene Folkehelseinstituttet har foretatt det siste døgnet har langt på vei fastslått at brevet ikke inneholdt eller inneholder farlig bakteriologisk materiale. Men det er ikke undersøkt for kjemiske spor.

- Folkehelseinstituttet har ikke funnet noe, men vil holde på brevet i et døgn til for å være 100 prosent sikker. Først da vil brevet bli overlevert til oss, og sendt videre til Kripos. Det er Kripos som vil undersøke for kjemiske spor. Laberatoriumet hos Folkehelseinstituttet har ikke denne kapasiteten, sier Utgaard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer