- Brevskriving på barnehagenivå

I et brev til alle stortingsrepresentantene ber Inga Marte Thorkildsen og Ine Marie Eriksen om godt vær etter gubbedebatten de startet i sommer. Per Sandberg (Frp), mener de to nå har startet brevskriving på barnehagenivå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i et intervju med Dagbladet 28. juli at de to representantene gikk hardt ut mot det de kalte gubbeveldet på Stortinget. Inge Lønning og Carl I. Hagen fikk tilnavn som «sjuende fedre i huset», og Frp's Per Sandberg ble utropt til «en sleip jævel» av Inga Marte Thorkildsen.

Denne uka sendte Thorkildsen (SV) og Eriksen (H) ut et høyst uvanlig brev til sine kolleger hvor de unnskylder seg, og skriver at oppslaget er overdrevet og forvrengt.

Barnehage

«Det vi ønsker med dette brevet er å nyansere det bildet som blir gitt av Stortinget, slik dere fikk det servert,» skriver de to.

- Jeg kan ikke huske at det har skjedd før at noen stortingsrepresentanter har sendt ut et slikt brev. Det blir for lettvint å skylde på andre. Skulle politikerne skrevet brev hver gang de følte seg feil behandlet i pressen, skulle det ha blitt fint på Stortinget. Dette virker som brevskriving på barnehagenivå, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Han forventer seg en personlig unnskyldning fra Thorkildsen når de to møtes på Stortinget igjen til høsten.

- Inga Marte Thorkildsen har ærekrenket meg, og hun bør ta kontakt direkte med meg istedenfor å skrive slike barnehagebrev, sier Sandberg.

Ingen sinte

I brevet skriver Thorkildsen og Eriksen at de håper de blir tatt imot som seriøse og humoristiske representanter når Stortinget kommer sammen til høsten.

- Skriver dere dette brevet i et forsøk på å blidgjøre sure kolleger ?

- Vi har fått svært få sinte reaksjoner, så det har ingenting med det å gjøre. Inntrykket som er skapt er veldig skjevt og vi ønsker med dette brevet å gi vår versjon, sier Ine Marie Eriksen.

Beklager ikke

SVs nestleder Øystein Djupedal har lest brevet fra sin partifelle Thorkildsen, men ønsker ikke å kommentere det.

Dagbladets sjefredaktør avviser at avisa har noe å beklage i denne saken.

- Tvert imot synes jeg det er feigt av de to stortingsrepresentantene å gjemme seg bak journalisten som foretok intervjuet. Det er loddrett uriktig at Dagbladet har fabrikkert uttalelser fra de to eller forvrengt det de sa. Dessverre er det ikke uvanlig at politikere gir journalistene skylda når de sier ting som vekker oppsikt. Men jeg trodde ærlig talt at Thorkildsen og Eriksen ikke var blant disse, sier sjefredaktør Egeland.

SKREV BREV: Stortingsrepresentantene Inga Marte Thorkildsen (26) og Ine Marie Eriksen (26) skrev brev til sine stortingskolleger for å «nyansere bildet» de ga av Stortinget og sine kolleger i et intervju med Dagbladet.