Brexit-generalen: - Trump har hatt 48 svært pinlige timer. Men han kan dra herfra og tenke: Takk og lov, nå er den helga over

Mener Trump ville vært i store problemer hvis han hadde hatt en dårlig kveld.

BREXIT-GENERAL I USA: Nigel Farage er en av Donald Trumps støttespillere. Foto: Sindre Granly Meldalen
BREXIT-GENERAL I USA: Nigel Farage er en av Donald Trumps støttespillere. Foto: Sindre Granly MeldalenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST. LOUIS (Dagbladet): Etter nattas debatt i St. Louis, en presidentdebatt hvor de to kandidatene ikke hilste på hverandre og som inneholdt en rekke knallharde angrep, strømmet de to kandidatenes støttespillere til «spin-rommet», hvor de forsøkte å forklare pressefolk fra hele verden hvorfor akkurat deres kandidat vant debatten.

Et av de mer uvanlige innslagene i spin-sonen var Nigel Farage, Ukip-leder og Brexit-general. Han mente, ikke overraskende, at Trump gjorde en god jobb.

TRUMP FORSVANT: Før debatten i St. Louis, arrangerte Donald Trump en pressekonferanse med fire kvinner som mener at de er utsatt for forskjellige overgep av Bill og Hillary Clinton. Etter debatten sendte han dem ut for å møte pressen mens han selv forsvant ut bakveien. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

- Jammen uvanlig

- Han har hatt 48 svært pinlige timer. Men han klarte å komme ut av debatten på en sterk måte, og kan gå inn i debatten i Las Vegas med en stor psykologisk fordel.

- Det er alltid ting som kunne vært gjort bedre, men han kan dra herfra og tenke: Takk og lov, nå er den helga over, sier Farage til pressen.

På spørsmål om hva han tenkte om at Trump hadde tatt med seg kvinner som har beskyldt Bill Clinton for overgrep svarte Farage:

- Det var jammen uvanlig. Men han kom ut av de første 15 minuttene, «that nasty bit», bedre enn han kunne håpet på for 48 timer siden.

- Reddet han valgkampen sin i dag?

ROSER HVERANDRE: Da siste spørsmål fra salen skal stilles, blir de to presidentkandidatene bedt om å nevne en fin egenskap ved sin motkandidat. Video: CNN Vis mer

- Hvis han hadde hatt en dårlig kveld, ville han i hvert fall vært i svært store problemer, sier Farage til Dagbladet.

- Sånt sier menn

Han tråkket på sedvanlig vis rett inn i spillet om skandalen som omsluttet Donald Trump allerede fredag. Da karakteriserte han Trumps uttalelser om hvordan han kunne ta seg til rette overfor kvinner som skryt fra en alfa-hann, skriver The Guardian.

Ifølge avisa sa han at kommentarene var stygge, men at også kvinner sier ting de ikke vil se på trykk.

- Hvis vi er ærlige, så er det sånne ting menn sier. De sitter med en drink og snakker slik, sa Farage.