Brexit gjør godt for norske turister: - De som allerede har bestilt tur, vil kunne kose seg litt ekstra

Pundet på laveste nivå på 31 år.

BILLIGERE: Norske turister som har tenkt seg til Storbritannia de neste månedene, vil få en billigere tur på grunn av brexit. Foto: Michael Kappeler / DPA
BILLIGERE: Norske turister som har tenkt seg til Storbritannia de neste månedene, vil få en billigere tur på grunn av brexit. Foto: Michael Kappeler / DPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dersom du allerede har belaget deg på en sommerferie i Storbritannia, vil dagens brexit gjøre det billigere for deg.

Britenes utmelding av EU førte nemlig til et børsstup. I natt var pundet på laveste nivå på 31 år.Rundt klokka fem hadde pundet et fall på over mi prosent mot dollaren

- I Storbritannia regner jeg med et børsfall på mellom åtte og ti prosent. Pundet har på det meste svekket seg med ti prosent, noe som viser en stor mistillit til Storbritannia sa Erik Bruce i Nordea til Dagbladet i går.

- Mye billigere

- De reisende vil få en valutarabatt. I går gikk valutakursen ned fem prosent. Det er ikke den store rabatten, men det innebærer at det mest sannsynlig blir ganske mye billigere for dem som skal feriere der, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DnB, til Dagbladet.Sandmæl sier at det er vanskelig å forutse langsiktige endringer i valutakursen, men understreker at det i alle fall vil forbli billigere ut sommeren.- For dem som ikke ennå har bestilt ferie, vil det ikke nødvendigvis lønne seg å hoppe på en tur til Storbritannia, fordi det generelt sett uansett vil være billigere å reise til for eksempel øst-europeiske land. Men de som allerede har bestilt, vil kunne kose seg litt ekstra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer