GÅR AV: Guto Bebb blir den tiende personen i rekka til forlate regjeringen som følge av strid om brexit-strategien. Foto: John Linton / PA Photos / NTB Scanpix
GÅR AV: Guto Bebb blir den tiende personen i rekka til forlate regjeringen som følge av strid om brexit-strategien. Foto: John Linton / PA Photos / NTB ScanpixVis mer

Brexit-striden: Enda en politiker går av

Viseforsvarsministeren ble utnevnt i januar 2018.

Den britiske viseforsvarsministeren Guto Bebb har sagt opp sin stilling mandag kveld. Dette gjør han i etterkant av en Brexit-avstemning.

Ifølge Sky News går Bebb av, slik at han kan stemme mot et lovtillegg.

I kveld unngikk regjeringen så vidt et nederlag på lovtillegg knyttet til toll og handel. Dette lovtillegget mener kritikerne vil undergrave Theresa Mays forhandlingsposisjon.

Med 305 stemmer for å støtte endringsforslaget. 302 stemte imot, skriver BBC.

Ifølge NTB har ni andre politikere forlatt regjeringen som følge av strid om brexit-strategien.

Opprøret mot Mays brexit-strategi begynte med at Storbritannias sjefforhandler David Davis gikk av i forrige uke. Deretter kunngjorde Boris Johnson sin avgang som utenriksminister.

I et innlegg i avisa Daily Telegraph mandag skriver Johnson at han støtter et «globalt Storbritannia» og at det britiske folket må kjempe uten stans for frihandelsavtaler.

Johnson skrev i sitt avskjedsbrev at brexit-drømmen er i ferd med å dø som følge av det han mener er en unødvendig lav selvtillit i forhandlingene med EU. Han mener også at Mays plan innebærer at Storbritannia er på vei til å få status som «koloni».

Saken oppdateres.