Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brexit-striden: Enda en politiker går av

Viseforsvarsministeren ble utnevnt i januar 2018.

GÅR AV: Guto Bebb blir den tiende personen i rekka til forlate regjeringen som følge av strid om brexit-strategien. Foto: John Linton / PA Photos / NTB Scanpix
GÅR AV: Guto Bebb blir den tiende personen i rekka til forlate regjeringen som følge av strid om brexit-strategien. Foto: John Linton / PA Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske viseforsvarsministeren Guto Bebb har sagt opp sin stilling mandag kveld. Dette gjør han i etterkant av en Brexit-avstemning.

Ifølge Sky News går Bebb av, slik at han kan stemme mot et lovtillegg.

I kveld unngikk regjeringen så vidt et nederlag på lovtillegg knyttet til toll og handel. Dette lovtillegget mener kritikerne vil undergrave Theresa Mays forhandlingsposisjon.

Med 305 stemmer for å støtte endringsforslaget. 302 stemte imot, skriver BBC.

Ifølge NTB har ni andre politikere forlatt regjeringen som følge av strid om brexit-strategien.

Opprøret mot Mays brexit-strategi begynte med at Storbritannias sjefforhandler David Davis gikk av i forrige uke. Deretter kunngjorde Boris Johnson sin avgang som utenriksminister.

I et innlegg i avisa Daily Telegraph mandag skriver Johnson at han støtter et «globalt Storbritannia» og at det britiske folket må kjempe uten stans for frihandelsavtaler.

Johnson skrev i sitt avskjedsbrev at brexit-drømmen er i ferd med å dø som følge av det han mener er en unødvendig lav selvtillit i forhandlingene med EU. Han mener også at Mays plan innebærer at Storbritannia er på vei til å få status som «koloni».

Saken oppdateres.