I MEDVIND: En tilhenger av å forelate EU er fotografert under en demonstrasjon i London i går. Bevegelsen har vind i seilene og for første gang viser en meningsmåling flertall for å gå ut av unionen. Foto: Tom Nicholson/Zuma Press 
I MEDVIND: En tilhenger av å forelate EU er fotografert under en demonstrasjon i London i går. Bevegelsen har vind i seilene og for første gang viser en meningsmåling flertall for å gå ut av unionen. Foto: Tom Nicholson/Zuma Press Vis mer

Brexit-tilhengerne seiler i medvind

53 prosent stemmer for å forlate EU i fersk meningsmåling. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av dem som har bestemt seg kommer 53 prosent til å stemme for å forlate EU, viser en meningsmåling offentliggjort torsdag, en uke før den britiske folkeavstemningen.

Det er første gang ut-kampanjen leder i Ipsos Moris-telefonmålinger gjort for avisen Evening Standard. Målingen viser at det avgjørende spørsmålet for mange nå er innvandring, mens det i tidligere målinger har vært økonomi.

Målingen viser også at bare 17 prosent av de spurte tror på finansminister George Osborne når han hevder at britiske husholdninger vil tape stort og vil få langt mindre å rutte med ved et brexit.

Britene går til urnene 23. juni.

(©NTB)