Brian (23) fikk juling av 15 politifolk

Nå er han siktet for drapsforsøk, mens politiledelsen prøver å identifisere konstablene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En politioverbetjent og seks politimenn er tatt ut av gatetjeneste etter at de er identifisert på en sjokkerende video som tilsynelatende viser grov politivold i Philadelphia.

På videoen, som ble tatt opp av et helikopter fra tv-stasjonen WTXF , blir tre personer banket opp av rundt 15 politimenn under en arrestasjon.  

Flere polititjenestemenn vil trolig bli identifisert og tatt ut av gatetjeneste etter at politiet har studert filmen, opplyste politisjef Charles H. Ramsey på en pressekonferanse i går, skriver The Philadelphia Inquirer. Nyhetsbyrået AP skriver at politiet vil vurdere filmen nøye for å se hvor mange av politimennen som opptrer på filmen som faktisk slår eller sparker.

Vurderer tiltale

En kopi av filmen vil bli sendt til statsadvokaten, som skal vurdere om det skal tas ut tiltale mot politimennene.

- Vi er svært bekymret over det vi så på opptaket. Oppførselen, i alle fall det som bli vist på filmen, er uakseptabel. Politioverbetjenten burde gjort noe for å stoppe det som skjedde, sier Ramsey.

Bilder tatt av politiet etter den brutale pågripelsen viser tydelige ansiktsskader på to av de pågrepne, ifølge WTXF

- Vi skal ikke forhåndsdømme situasjonen på grunn av videoen. Vi har alle sett den, men ingen av oss var der, sier en talsmann for ordføreren i Philadelphia.

Siktet for drapsforsøk

De tre ofrene Dwayne Dyches (24) Brian Hall (23) og Pete Hopkins (19) er fortsatt i varetekt, siktet for drapsforsøk etter en skyteepisode mandag kveld der tre personer ble skadd. Det ble ikke funnet noen våpen da politiet ransaket bilen, men politiet mener de opererte sammen med en fjerde person som løsnet skuddene på åstedet.

Siktelsen mot mot de tre kommer imidlertid i skyggen av stormen rundt politivoldsaken.

Pågripelsen fant sted to dager etter at politiet mistet en av sine egne i et bankran.

- Vi innser at våre betjenter er under ekstra stress akkurat nå, men vi må likevel gjøre jobben vår på en profesjonell måte. Det er virkelig ingen unnskyldning for dette, sier polititalsmann Frank Vanore.

Voldsepisoden i Philadelphia føyer seg inn i rekken av flere politivoldssaker i USA. I februar i år ble 40 år gamle Alonzo Jones meid ned av en politibil..

Den nylige frifinnelsen av politimennene som drepte den 23 år gamle brudgommen Sean Bell i november i fjor utløste også sterke reaksjoner.

BANKET OPP: Brian Hall (23) etter pågripelsen.
BRUTALT BEHANDLET: Pete Hopkins (19).